Sijoitusideat

Fintech-yhtiö Nets on Nordean uusi suosikkiosake

Nets

Nets on tanskalainen digitaalisen maksamisen palveluyhtiö.  Nordea Markets nosti tänään osakkeen suosituksen tasolle osta.

​Nets on erikoistuneet digitaalisten maksujen välittämiseen. Nets yhdistää pankit, yritykset ja kuluttajat digitaaliset maksut mahdollistavalla kansainvälisellä verkostollaan. Yhtiö tarjoaa laajan valikoiman kauppiaspalveluja, korttipalveluja ja maksuliikepalveluja.

Tanskalaisyhtiö listautui syyskuun lopussa Kööpenhaminan pörssiin ja tarjoaa Nordean mukaan kiinnostavan yhdistelmän vahvaa markkina-asemaa ja vahvoja kasvunäkymiä.

Netsin osake ei ole lähtenyt lentoon listautumisen jälkeen ja osakkeen arvostus on matala suhteessa sen kilpailijoihin. ”Osakkeessa hinnoitellaan mielestääme paljon riskejä, mutta esimerkiksi kasvupotentiaalille erityisesti Ruotsissa ei anneta arvoa”, Nordea toteaa.

Netsin tärkeimmät markkinat ovat Tanska ja Norja, jotka tuovat yhteensä noin 80 prosenttia liikevaihdosta. Suomen osuus on 12 prosenttia. Nordean mukaan Netsin kohdemarkkinat ovat myötätuulessa, sillä sähköisen maksamisen volyymien odotetaan kasvavan yleistä talouskasvua nopeammin lähimaksamisen ja mobiilimaksamisen yleistyessä.

”Sekä Netsin käsittelemien maksujen määrä että niiden kokonaissumma on viime vuosina ollut tasaisessa kasvussa suhdanteesta riippumatta, mikä tuo yhtiölle vakaan kasvun perustan. Sähköistä maksamista kasvattaa turvallisuushuolien ja helppouden ohella myös mm. verkkokaupan rakenteellinen yleistyminen.”

Nordean tavoitehinta pysyy ennallaan 140 Tanskan kruunussa.

Thomson Reutersin tietokannan mukaan kymmenestä yhtiötä seuraavasta analyytikosta kaksi antaa tällä hetkellä osakkeelle ostosuosituksen ja kaksi Lisää-suosituksen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös