Asunnot ja kiinteistöt

Asuntolainan hakijoilla nyt mahdollisuus lisävakuuteen

Aktia Pankki ja Vakuutusosakeyhtiö Garantia tarjoavat jatkossa asuntolainoihin lisävakuuden jos asunnon vakuusarvo ei riitä.

Aktian ja Garantian yhteistyön myötä asuntolainoihin voidaan liittää asuntolainatakaukset. Asuntolainatakaus on lisävakuus, jota voidaan hyödyntää, kun haettavan lainan määrä ylittää asunnon vakuusarvon. Asuntolainatakauksen avulla oman kodin hankinta on mahdollista entistä useammalle.

”Nykyisin monet haluavat hankkia oman kodin itsenäisesti ilman henkilötakaajia tai sukulaisten omaisuutta vakuudeksi. Toisaalta omia säästöjä ei aina haluta sitoa kokonaan asunnon hankintaan, vaan asiakkaat toivovat pankilta ratkaisuja, joiden avulla sekä säästäminen että oman kodin hankinta onnistuvat samanaikaisesti#, toteaa asuntolainatakauksista Garantiassa vastaava asiakasrahoitusjohtaja Ville Korte.

Aktian vastaava johtaja Erno Kiukkonen puolestaan toteaa, että asuntolainatakaus helpottaa konkreettisesti asiakkaan ensimmäisen ja toisen asunnon hankintaa, jossa omarahoitusosuutta useimmiten täydennetään lisävakuuksilla.

Lisävakuudet ovat tarpeellisia erityisesti pääkaupunkiseudulla ja tietyissä kasvukeskuksissa, jossa asuntojen hinnat ovat jatkaneet nousuaan, toteaa Evli aamukatsauksessaan. ´

”Lisävakuuksien avittamana lainakannan kasvattaminen on helpompaa. Aktialle on tärkeää kasvattaa lainanantoaan tulevina vuosina pitääkseen tulostahtinsa ennallaan, sillä yhtiön korkosuojat ovat tukeneet tulostasoa korkojen laskiessa, mutta nämä suojat erääntyvät vähitellen”, Evli toteaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös