Indikaattorit

Pankinjohtajat uskovat luottojen kysyntään

Pankinjohtajat arvioivat yritysten investointeja varten otettavien luottojen kysynnän jatkuvan vilkkaampana kuin vuotta aiemmin, selviää Finanssialan Keskusliiton tuoreesta pankkibarometrista.

Barometrikyselyssä pankinjohtajat arvioivat yritysten luotonkysynnän vilkastuneen hieman vuoden 2016 viimeisellä neljänneksellä, FK kertoo tiedotteessaan. Lisäksi yritysten luotonkysynnän odotetaan jatkuvan viime vuotta vahvempana vuoden 2017 ensimmäisellä neljänneksellä. Arvioiden mukaan luottojen kysyntä investointeja varten jatkuu jonkin verran vilkkaampana kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Pankinjohtajien odotukset yritysten luotonkysynnästä, etenkin investointirahoituksen kysynnästä, komppaavat muita kyselytutkimuksia yritysten tunnelmista. Suhdanneodotukset vaikuttavat olevan aiempaa positiivisempia”, toteaa analyytikko Valtteri Vuorio Finanssialan Keskusliitosta.

Pankinjohtajat arvioivat myös kotitalouksien luotonkysynnän olleen vuoden viimeisellä neljänneksellä kasvussa viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Luotonkysynnän arvioidaan myös jatkuvan ainakin vuoden 2017 ensimmäisellä neljänneksellä vilkkaampana kuin vuotta aiemmin.

FK:n mukaan kotitalouksien luotonkysynnän odotetaan kohdistuvan etenkin oman asunnon hankintaan, asunnon remontointiin sekä sijoitustoimintaan. Lainanhoidon joustomahdollisuuksista lyhennysvapaiden käytön sekä laina-ajan pidentämisen uskotaan lisääntyvän.

Pankinjohtajat arvioivat myös kotitalouksien sijoitushalukkuuden olevan yhä kasvussa. Odotukset osakkeiden ja osakerahastojen kysynnästä ovat jatkaneet nousuaan edellisestä kyselystä, mutta myös kiinteistöjen ja niihin liittyvien sijoitustuotteiden arvioidaan kiinnostavan kotitalouksia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös