Markkinakommentit

Sijoittaja, turvavyöt kiinni – vuodesta 2017 tulee haastava

VIX-indeksi pelkokerroin epävarmuus
Ensi vuonna poliittinen kuohunta, kasvava inflaatio ja kiristyvät rahoitusehdot näyttävät laimentavan kohentuvan talouskasvun ja yritysten paranevien tuottojen vaikutuksia, varoittaa varainhoitoyhtiö.

Varainhoitoyhtiö Pictet Asset Managementin mukaan osakkeille syntyy näin haastava ympäristö, ja joukkolainoille ja joukkolainojen kaltaisille osinko-osakkeille taas mahdollisesti melko synkät olosuhteet.

”Näissä markkinaolosuhteissa sykliset osakkeet kuulunevat voittajiin samoin kuin perinteiset volatiliteetilta ja inflaatiolta suojautumiseen käytetyt sijoituskohteet, kuten kulta, VIX-indeksituotteet ja inflaatiosidonnaiset joukkolainat”, Pictet toteaa vuoden 2017 Barometer-katsauksessaan.

“Kehittyneillä markkinoilla olemme nostaneet Yhdysvaltojen kasvuennustetta. Trumpin suunnitelmat yritysverotuksesta ja infrastruktuuriin investoimisesta sekä aie kannustaa monikansallisia yrityksiä kotiuttamaan tulojaan voivat kasvattaa bruttokansantuotetta jopa prosentilla seuraavan kahden vuoden kuluessa – joskin lopullinen keinovalikoima todennäköisesti vesittyy.”

Pictetin mukaan taantuma seuraavan 12–18 kuukauden aikana näyttää nyt aiempaa epätodennäköisemmältä, kunhan yksityiset investoinnit kasvavat nopeammin kuin bruttokansantuote.

Sykliset osakkeet ovat hyvissä asemissa tulevaa vuotta ajatellen, vaikka ovat nousseet viime aikoina.

Pictetin mukaan erityisen hyvin menestynevät investointihyödykkeisiin liittyvien yhtiöiden osakkeet, kun yritysten investointitoiminta lähtee kasvuun.

Finanssisektorin osakkeet puolestaan hyötyvät eniten maailmanlaajuisesta reflaatiosta osakkeidensa alhaisten arvostusten takia sekä siksi, että ne reagoivat positiivisesti lyhyen ja pitkän juoksuajan joukkolainojen väliseen korkoeroon kasvamiseen.

Joukkolainat puolestaan kärsivät muita omaisuusluokkia selvemmin kasvavasta inflaatiosta ja kiristyvästä rahapolitiikasta.

Tähän asti sijoitusmarkkinat ovat pysyneet yllättävänkin rauhallisena useista poliittisista yllätyksistä ja epävarmuustekijöistä huolimatta. Sijoittajien pelkokertoimena tunnettu VIX-indeksi on pysynyt pitkään alhaalla.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös