Osakeanalyysit

Nordea: Osinkokeväästä tulossa valoisa

Sijoittajien mielenkiinto alkaa vähitellen kohdistua ensivuoden ensimmäiseen tuloskauteen ja ennen kaikkea osinkokevääseen.

Osinkokeväästä odottavissa valoisaa, arvioi Nordea. Yhtiöiden tuloskunto on jatkanut vahvistumistaan, taseet ovat varsin hyvällä mallilla eikä mittavia investointitarpeita ole, pankki toteaa markkinakommenteissaan.

Nordea Marketsin tulosennusteilla sen seurannassa olevasta yhtiöjoukosta 24 olisi tarjoamassa yli 4 prosentin osinkotuottoa ensi keväänä. Yli viiden prosentin tason yltäisi kahdeksan yhtiötä. Viimeisimpään joukkoon saattaa yltää myös Fortum, jos se päättääkin vastoin Nordean nykyennusteita pitää osinkonsa ennallaan.

Nordean seuraamista yhtiöistä osinkotuoton kärjestä löytyy kiinteistösijoitusyhtiö Citycon vajaan seitsemän prosentin lukemillaan. Muita kärkiyhtiöitä ovat tunnetut osinko-osakkeet Telia ja Sampo.

Fortumin osalta Nordea odottaa 0,65 euron osakekohtaista osinkoa perustuen yhtiön tuloksentekokykyyn. ”Fortum saattaa kuitenkin hyvin pitää kiinni viime vuoden 1,10 euron osingostaan, ja käyttää osan miljardikassastaan tähän.”

Suhteessa viime vuoteen Nordea odottaa, että yli puolet yhtiöistä tulisi kasvattamaan osakekohtaista osinkoaan. ”Vastaavasti ennustamme vain neljän yhtiön leikkaavan osinkoaan. Kokonaisuudessaan odotamme siis varsin myönteisiä viestejä osinkojen osalta.”

Yhtiötasolla muutokset voivat olla kuitenkin erittäin suuria.

Kevään suurimmaksi osingonkasvattajaksi Nordea povaa kovassa myötätuulessa olevaa Detection Technologya. ”Yhtiö on ennusteidemme mukaan moninkertaistamassa osinkonsa ensi keväänä 0,07 eurosta per osake 0,32 euroon. Osingonkasvattajien kärkipäästä löytyvät myös mediayhtiöt, joiden kuluva vuosi on ollut menestyksekäs pitkään jatkuneiden haasteiden jälkeen. Lisäksi odotamme Finnairin palaavan osingonmaksajien joukkoon”, pankki toteaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös