Oma talous

Sijoitusbloggaaja listasi parhaat säästövinkit

Rikas Erakko -bloggaaja kokosi listan 10 tärkeimmästä säästövinkistä. Lista antaa ajattelemisen aihetta.

Rikas Erakko -bloggaaja kokosi listan 10 tärkeimmästä säästövinkistä. Lista antaa ajattelemisen aihetta.

Netti on pullollaan erilaisia talouteen, säästämiseen ja sijoittamiseen keskittyviä yksityishenkilöiden ylläpitämiä blogisivustoja. Näiden sivustojen sisällön laatu tietenkin vaihtelee.

Monet näistä sivustoista keskittyvät lähinnä kertomaan kirjoittajansa sijoitussalkun kehityksestä. Talousblogien kirjosta löytyy kuitenkin aina aika-ajoin mielenkiintoisia kirjoituksia, jotka tarjoavat valtamedian tarjoamaan sisältöön verrattuna virkistäviä uusia näkökulmia.

Tässä yksi esimerkki.

Rikas Erakko -sivuston ylläpitäjä kokosi aiempien kirjoitustensa pohjalta 10 merkittävintä säästövinkkiä.

Bloggaajan mukaan esimerkiksi kauppaostoksia suunnittelemalla voi kuluttaja säästää jopa tuhansia euroja vuodessa.

”Hämmästyimme kuinka paljon aikaa ja vaivaa muutokset säästivät. Vielä yllättävämpää oli se, että kauppalaskumme pieneni melkein kolmanneksella, vaikka se sisältää nyt myös lounaat. Tämä johtuu siitä, että isojen annosten tekeminen on edullisempaa ja myös siitä, että jos käy usein kaupassa, mukaan tarttuu helposti kaikkea ei niin tärkeää”, Rikas Erakko kirjoittaa.

Toinen säästövinkki on sähkösopimuksen kilpailuttaminen. Rikas Erakko suosittelee kilpailuttamaan sähkösopimuksen Superkilpailuttaja.fi-palvelun kautta. ”Meidän tapauksessa kaikki tarjotut sopimusvaihtoehdot olivat selvästi (20-30%) halvempia, kuin aikaisempi sähkösopimuksemme.”

Jopa tuhannen euron säästöt vuodessa voi saada esimerkiksi eroamalla kirkosta. Ammattiliitosta eroamalla voi säästää puolestaan 300 euroa.

Vaateostokset ovat asumisen ja ruokamenojen ohella yksi merkittävä kotitalouksien kuluerä.  ”Kengistä puhuttaessa köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa. Ostin joskus halvat miesten nahkakengät ja ne kovettuivat pakkasessa epämiellyttävän koviksi ja keinonahka halkesi taitoskohdasta vain muutaman kuukauden käytön jälkeen. Laadukkaat nahkakengät kestävät hyvin hoidettuna viidestä jopa kymmeneen vuotta”, Rikas Erakko opastaa.

Asunnon myynnissä Rikas Erakko suosittaa välttämään kiinteistövälittäjää. Säästö voi olla useita tuhansia euroja.

”Pyysin eräältä kiinteistövälittäjältä tarjouksen silloisen kaksiomme myymisestä. Hän antoi kiinteän hinnan 7 000 euroa. Haukoin ensin vähän aikaa henkeäni, sitten vedin herneen nenään ja sanoin, että myyn mielummin itse asuntoni. Ryhdyin tuumasta toimeen ja kahden viikon kuluttua asuntomme oli myyty. Kuluja myynnistä tuli noin 500 euroa, joten välittäjän tarjoukseen nähden säästöä tuli yli 6 000€”, bloggaaja kertoo.

Myös vakuutuksien hankinnassa kannattaa olla tarkkana. Rikas Erakko -bloggaajan mielestä monet henkivakuutukset, kotieläinvakuutukset ja venevakuutukset ovat aivan tarpeettomia. ”Monet pitävät vanhoissa, muutaman tonnin arvoisissa autoissa kaskoa. Aivan järjetöntä.”

Lue kaikki säästövinkit Rikas Erakko -sivuilta.

1 kommentti
  • Realisti sanoo:

    Ammattiliitosta eroaminen voidaan kyseenalaistaa. Oli työntekijöiden oikeuksien puolustajista mitä mieltä tahansa niin jäsenmaksun voi vähentää verotuksessa (ainakin vielä). Eli reaalikulutuksessa jäsenyys on ilmaista tällä hetkellä.

  • Ylös
    >