Sijoitusideat

OP päivitti uusimmat Helsingin pörssin osakesuosikkinsa

OP päivittää säännöllisesti osakesuosikkinsa Helsingin pörssin osakkeista. Nokia on yksi suosikeista.

OP listaa myös viisi osaketta, joista se suosittaa luopumaan. OP:n ”Myy-ideat”-listalle ovat joutuneet Pöyry, HKScan, Orion, Fortum ja UPM-Kymmene.

Nokia on yksi OP:n ”ostoidea”-osakkeista Osta-suosituksella ja 5,6 euron tavoitehinnalla.

”Yhtiön verkkoliiketoiminnan liikevaihto laski 12% ja samaan aikaan yhtiö pystyi parantamaan kannattavuuttaan. Mielestämme Nokialla on merkittävä säästöpotentiaali ilmoitettujen säästöjen lisäksi mm. automaatisaatioastetta sekä toimintaprosesseja tehostamista”, OP toteaa.

Myös Uponor saa OP:lta ostosuosituksen 20 euron tavoitehinnalla. OP:n mukaan Uponorin tuloskasvua tukevat lisäksi merkittävät säästöt Euroopan muutosohjelmasta, vakaat raaka-ainehinnat ja Yhdysvaltojen kaksinumeroinen liikevaihdon kasvu.

Niin ikään ostosuosituksen saa Huhtamäki, jonka tavoitehinta on 41 euroa. Huhtamäki on vakaa osinko-osake.

”Huhtamäki on kertonut useista kapasiteettihankkeista, mikä mielestämme indikoi yhtiön johdon vahvaa uskoa yhtiön kilpailukykyyn ja kysynnän kasvuun. Huhtamäen osinko on kasvanut keskimäärin 10 prosenttia vuodessa emmekä usko tulevan kevään osingotason tuovan tähän muutosta.”

Amer Sportsin etuna on puolestaan uskottava kasvupainotteinen strategia, joka OP:n mukaan etenee lupaavasti. ”Yhtiön tuotteilla on useissa tuoteryhmissä merkittävät markkinaosuudet maailmalla. Strategiaperiodin 2015-2020 lopussa on tavoitteena saavuttaa 3,5 miljardin liikevaihto, mikä tarkoittaa noin 6,5 %:n vuosittaista kasvua.”

OP:n suositus urheiluvälineyhtiölle on Lisää ja tavoitehinta osakkeelle 30 euroa.

Elisa on OP:n operaattorisektorin suosikki. ”Tulos kasvaa vahvasti ja onnistuneet yritysostot tukevoittavat markkina-asemaa Suomessa ja Baltiassa.” Suositus on Osta ja osakkeen tavoitehinta 36,5 euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös