Markkinakommentit

LähiTapiola: Korkotaso, osingot ja Donald Trump tukevat osakkeita

LähiTapiola Varainhoidon mukaan osakkeet ovat edelleen halpoja suhteessa matalaan korkotasoon ja yritysten osingot ja osingonmaksukyky ovat hyvällä tasolla.

“Osakkeita tukevat myös Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin lupaamat veroalet, voittojen kotiutus, infrarakentaminen ja sääntelyn purkaminen”, sanoo salkunhoitaja Heikki Urpelainen LähiTapiola Varainhoidosta.

“Yritysten tulokset vuonna 2017 kasvavat kohtuullisesti, jos edes maltilliset odotukset talouskasvusta toteutuvat. Heikommatkin yritykset pärjäävät nykytaloudessa kulu- ja investointivarovaisuutensa ansiosta. Voimakas tuloksia nostava syklinen nousu vaatisi raaka-aine- ja investointikysynnän selvää elpymistä. Tämä on kuitenkin epätodennäköistä rakenteiltaan heikossa taloustilanteessa”, Urpelainen toteaa.

Urpelaisen mukaan Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin lupaamat veroalet, voittojen kotiutus, infrarakentaminen ja vähäisempi sääntely tuovat mahdollisuuksia osakesijoittajille ja saattavat kiihdyttää myös Yhdysvaltain taloutta.

“USA:n kotimarkkina on vakaa ja tulokset kehittyvät Eurooppaa paremmin ilman Trumpiakin. Öljyala ei paina enää tuloksia, mutta vahvistuva dollari hiukan.”

Euroopassa haasteena ovat Urpelaisen mukaan rakenteelliset ongelmat vielä pitkään. Huolta aiheuttavat etenkin poliittiset muutokset ja Italian pankit.

“Kehittyvien markkinoiden ja raaka-ainekysynnän toipuminen voisi näkyä teollisuuspalveluissa ja piristää eurooppalaisia osakemarkkinoita. Heikentyneen valuutan apu on vähäinen, sillä vientikysyntä on heikkoa muista tekijöistä kuin hinnasta johtuen.”

Suomessa mielenkiintoisia yhtiöitä osingon ja tuloskasvun valossa ovat salkunhoitaja Timo Ritarin mukaan muun muassa Kone, Nokian Renkaat, Tikkurila ja Huhtamäki. Näistä Nokian Renkaat ja Tikkurila maksavat hyvää osinkoa ja hyötyvät Venäjän taloustilanteen vakautumisesta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös