Yritysuutiset

Wärtsilä yllätti positiivisesti

sijoittaminen, osakkeet, rahastot, osakesijoittaminen, rahastosijoittaminen, säästäminen, talous, etf, talouspolitiikka, markkina-analyysit, markkinat, makrotalous, salkunrakentaja,

Kuva: Wärtsilä Oyj

Wärtsilän viime vuoden viimeinen neljännes sujui vahvasti.

Yhtiön liikevoitto ylitti odotukset lähes kymmenellä prosentilla, arvioi Evli aamukatsauksessaan. Tosin loppuvuoden vahvuus selittyy Evlin mukaan osittain toimitusten siirtymisellä edellisneljännekseltä.

”Ylsimme vuoden 2016 tarkistettuihin tavoitteisiin niin liikevaihdon kuin kannattavuuden osalta onnistuneiden toimitusten, Services-liikevaihdon kasvun ja viimeisellä neljänneksellä tapahtuneen projektijakauman parantumisen ansiosta. Olen tyytyväinen kassavirran myönteiseen kehitykseen, joka oli pitkälti käyttöpääoman hallinnan tehostamisen ansiota”, toteaa Wärtsilän konsernijohtaja.

Myös uusia tilauksia kertyi Evlin mukaan hieman odotettua enemmän.

Osinkoja Wärtsilä ehdottaa maksettavaksi 1,30 euroa osinkoa osakkeelta, mikä on Evlin mukaan linjassa odotusten kanssa. Myös Wärtsilä siirtyy maksamaan osinkonsa kahdessa erässä. Ensimmäinen 0,65 euroa irtoaa osakkeesta maaliskuussa ja toinen puolikas syksyllä.

Wärtsilä on muuttanut politiikkaansa näkymien antamisen suhteen toimialan käytännön mukaiseksi vuodesta 2017 alkaen. Wärtsilä lopettaa numeerisen taloudellisen ohjeistuksen antamisen liikevaihdon ja liiketuloksen kehityksestä. Sen sijaan Wärtsilän ohjeistus perustuu kysynnän kehitystä koskeviin odotuksiin yhtiön markkinoilla.

Lisäksi Wärtsilä antaa edelleen joitakin taloudellisia tietoja, kuten arvion tilauskannan toimituksista kuluvan vuoden aikana, sekä keskeistä tietoa asioista, jotka voivat vaikuttaa kannattavuuden kehitykseen.

Yhtiö odottaa palvelujen ja ratkaisujen kysynnän pysyvän vuonna 2017 suhteellisen muuttumattomana edellisvuoteen verrattuna.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös