Yritysuutiset

Ostotarjous PKC:sta – osakekurssi hurjassa kiidossa

PKC Group osakekurssi

Intialainen Motherson Sumi Systems teki eilen illalla ostotarjouksen PKC:stä. Sijoituspalvelutalo FIM pitää tarjousta hyvänä.

Tarjoushinta on 23,55 euroa osakkeelta ja se on 51 prosenttia korkeampi kuin edellispäivän päätöskurssi.

PKC:n hallitus on yksimielisesti päättänyt suositella osakkeenomistajille ja optio-oikeuksien haltijoille ostotarjouksen hyväksymistä ja pitää ostotarjouksen ehtoja osakkeenomistajien ja optio-oikeuksien haltijoiden kannalta kohtuullisena.

PKC:n hallitus on saanut taloudelliselta neuvonantajaltaan BofA Merrill Lynchiltä fairness opinion -lausunnon siitä, että ehdollisena kyseisessä lausunnossa tehdyille oletuksille ja rajoituksille osakkeenomistajille ostotarjouksessa tarjottava vastike on taloudellisesti kohtuullinen kyseisille osakkeenomistajille.

”MSSL:n ostotarjous sisältää varsin merkittävän preemion PKC:n osakehintaan ja heijastaa yhtiön strategista arvoa. Yhdistyminen MSSL:n kanssa vahvistaa PKC:n kilpailuasemaa tarjoamalla mittakaavaetua ja mahdollisuuden laajentaa tuote- ja palvelutarjontaa. PKC:n johdolle ja henkilöstölle liittyminen suuryritykseen antaa uusia kehittymismahdollisuuksia. Siten PKC:n hallitus suosittaa yksimielisesti yhtiön osakkeenomistajille järjestelyn hyväksymistä”, sanoo Matti Ruotsala, PKC:n hallituksen puheenjohtaja.

Ostotarjouksessa PKC:n osakkeenomistajille tarjotaan 23,55 euron käteisvastiketta jokaista PKC:n osaketta kohden ja optio-oikeuksien haltijoille tarjotaan käteisenä 23,55 euroa vähennettynä soveltuvalla merkintähinnalla kutakin ulkona olevaa PKC:n optio-oikeutta kohden, mikä vastaa yhteensä noin 571 miljoonan euron ostohintaa.

Kahden yhtiön yhdistäminen luo johtavan johdinsarjojen ja komponenttien toimittajan maailman kuljetusteollisuudelle.

Sijoituspalvelutalo FIM:n mukaan tarjoushinnalla PKC:n markkina-arvo on noin 570 miljoonaa euroa ja yritysarvo (enterprise value) noin 615 miljoonaa euroa. Kuluvan vuoden FIM:n ennusteilla EV/EBIT -kerroin tarjoushinnalla on noin 15,8.

”Pidämme tarjous hyvänä ja ennakoimme kaupan toteutuvan”, FIM toteaa.

Ilmoitus ostotarjouksesta sai PKC:n osakekurssin hurjaan nousuun. Tänään perjantaina kurssi oli noussut noin klo 11.30 mennessä jo yli 48 prosenttia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös