Makrotalous

Marine Le Pen lisää sijoittajien pelkoja

Ranskan ääroikeiston Marile Le Penin suosion kasvu tulevissa presidentinvaaleissa näkyy korkomarkkinoilla, huomauttaa Inderes.

Eiliset uutiset Ranskan presidentinvaalikamppailun uusimmista mielipidemittauksista herättivät laajaa epävarmuutta euroalueen poliittiseen tilanteeseen liittyen ja heijastuivat markkinoilla Saksan ja Ranskan velkakirjamarkkinan korkoeron kasvuna.

Ranskan ja Saksan 10-vuotisten velkakirjojen korkoero nousi eilen korkeimmaksi vuoden 2012 lopun jälkeen, Inderes toteaa aamukatsauksessaan.

Maanantaina julkaistujen uusimpien mielipidetiedustelujen mukaan äärioikeistolainen Marine Le Pen olisi kuronut kiinni takamatkaansa presidentinvaalien toisen kierroksen vastustajiinsa Emmanuel Macroniin ja Francois Filloniin. Mittausten mukaan Le Pen olisi voittamassa presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen, mutta jäisi toisella kierroksella edelleen toiseksi.

Uusien mittausten mukaan Le Pen jäisi toisen kierroksen kannatuksessa 16 prosenttiyksikön päähän Macronista ja 12 prosenttiyksikön päähän Fillonista. Edellisissä mittauksissa erot olivat 20 prosenttia ja 14 prosenttia, joten ero on selvästi kaventunut.

Presidentinvaalien ensimmäinen kierros järjestetään huhtikuussa.

Le Penin osalta hermoilua lisää Inderesin mukaan etenkin hänen jyrkästi EU-vastaiset kantansa. “Hänen vaaliagendaansa kuuluu mm. EU-kansanäänestyksen järjestäminen sekä Ranskan ero euroalueesta ja maahanmuuton selvä rajoittaminen”, Inderes toteaa.

Analyysitalon mukaan on selvää, että Le Penin valinta presidentiksi olisi uhka koko unionin yhtenäisyydelle, ja sitä riskiä hinnoitellaan nyt velkakirjamarkkinoilla.

Erot mielipidemittauksissa voivat edelleenkin kaventua vaalien lähestyessä. “Tosin Britannian Brexit-äänestys ja USA:n presidentinvaalit osoittivat, että tiukassa kamppailussa liian vahvoja ennakko-oletuksia ei kannata pelkkien kyselyiden perusteella tehdä”, Inderes pohtii.

Inderes osakeanalyysi mallisalkku sijoittaminen osakkeet

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös