Arvo-osakkeet

Inderes alensi Orava Asuntorahaston tavoitehintaa

Analyysitalo toistaa Orava Asuntorahaston vähennä-suosituksen ja asettaa tavoitehinnan 4,6 euroon aiemmasta 5,0 eurosta ennustemuutosten myötä.

Oravan Q4-tulos oli pitkälti Inderesin mukainen.

”Yhtiö oli kertonut Q4-tuloksen tason ja vuodelta 2016 maksettavan osingon enimmäismäärän helmikuussa tulosvaroituksen yhteydessä ja ne olivat siten markkinoiden tiedossa. Osakekohtainen tulos oli negatiivisten käyvän arvon kirjausten takia tappiolla – 0,06 euroa (Q4’15: 0,16 euroa) ja osakekohtainen osinko laski 0,12 euroon (2015. 1,08 euroa). Ehdotettu osinko tarkoittaa noin 2,7 %:n osinkotuottoa eiliselle päätöskurssille”, Inderes toteaa aamukatsauksessaan.

Positiivista Q4-raportissa olivat Inderesin mukaan huoneistomyynnit, jotka nousivat neljännellä vuosineljänneksellä 3,9 miljoonaan euroon aiemmasta 2,9 miljoonasta eurosta. Näiden lisäksi myynnit ovat jatkuneet myös vuonna 2017 hyvällä tasolla.

Myyntien ansiosta Oravan kassa oli 2016 lopussa suhteellisen vahva 4,1 miljoonaa euroa ja liiketoiminnan rahavirta selvästi positiivinen. Oravalla on nyt pienemmän maksettavan osingon (2017: 1,2 MEUR vs. 2016: 9,0 MEUR) sekä korkeampien huoneistomyyntien ansiosta edellytykset kasvattaa kohdehankintoja kuluvana vuonna viime vuoden noin 20 miljoonan tasosta.

Merkittävien tukkualennusten saavuttaminen hankinnoissa on Inderesin arvion mukaan kuitenkin aikaisempaa vaikeampaa, sillä suuret rakennusliikkeet ovat viime aikoina viestineet sijoittajamyyntien suhteellisen osuuden vähentymisestä.

Oravan osake arvostetaan eilisellä päätöskurssilla peräti 58 prosenttia alle vuodelle 2017 Inderesin ennustaman osakekohtaisen NAV:in. ”Yhtiön taseperusteinen arvostustaso on siten absoluuttisesti hyvin matala, mutta korkea alennus on perusteltua niin kauan kun osakkeen odotettu tuottotaso on myös matala”, analyysitalo arvioi.

Mikäli yhtiö onnistuu ylläpitämään viime vuoden viimeisen kvartaalin tasoista asuntojen myyntitahtia läpi vuoden 2017 ja tämän lisäksi onnistuu uusissa tukkualennuksilla tehtävissä kohdehankinnoissa, on yhtiöllä Inderesin mukaan edellytykset nostaa tuottotasoa nykyisestä.

Tällöin myös osakkeen arvostus voisi nousta.

Vastaavasti, jos uusia onnistuneita hankintoja ei tehdä, jää Oravan tuotto nykyisellä Inderesin asuntojen hintaennusteella (2017: +1,5 %) hyvin vaatimattomaksi.

”Mielestämme yhtiön tuloskäänteeseen, Suomen asuntomarkkinoiden kehitykseen ja ennusteisiimme liittyy edelleen huomattavaa epävarmuutta, mikä osaltaan painaa osakkeen hyväksyttävää arvostustasoa ja minkä takia jäämme toistaiseksi suosituksessamme odottavalle kannalle. Tavoitehintamme heijastaa 55 %:n NAV-alennusta, 10 %:n tuottovaatimusta ja keskimäärin 4-5 %:n lähivuosien osakkeen odotettua kokonaistuottoa”, Inderes toteaa.

Inderes osakeanalyysi mallisalkku sijoittaminen osakkeet

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös