Markkinakommentit

Nordea: Eurooppalaisosakkeissa vihdoinkin tuloskäänne

Nordea ylipainottaa eurooppalaisia osakkeita hyvien perustekijöiden vuoksi.

Eurooppalaiset osakkeet ovat viime vuosina tarjoilleet lähinnä tulospettymyksiä. ”Viime vuosien tulospettymysten taustalla on ollut pankkien ahdinko eurokriisin ja matalien korkojen keskellä. Lisäksi raaka‐aineiden laskevat hinnat ovat kurittaneet öljy‐ ja kaivosteollisuuden kannattavuutta”, pankki toteaa viikkokatsauksessaan.

Nyt on toinen ääni kellossa.

Nordean mukaan tänä vuonna aiempien vuosien kaavan rikkoo se, että tuloskasvuodotuksia on viilattu ylöspäin pitkin kevättä. Suurin selittäjä on raaka‐aineiden hintojen nousu, erityisesti Kiinan pirteän kysynnän perässä.

Nordean mukaan tämän vuoden tulosennusteet näyttävät hyviltä ja povaavat reipasta 14 prosentin tulosparannusta.

Kasvutahti jättäisi jopa pitkään tuloskasvusta nauttineet jenkkiyhtiöt taakseen, Nordea uskoo.

”Atlantin välisessä vertailussa yhdysvaltalaiset yhtiöt ovat olleet huomattavasti kannattavampia finanssikriisin jälkeen. Tällä kannattavuuserolla on varaa supistua, varsinkin kun vertaillaan muita kuin teknologiasektorin yhtiöitä. Perinteisesti eurooppalaiset yhtiöt ovat myös olleet kärkipäässä hyötymässä liikevaihtojen kasvusta maailman talouden kiihtyessä.”

Paremmista tuloskasvuodotuksista ja perustekijöistä huolimatta alkuvuoden rahavirrat eivät ole liiemmin suuntautuneet eurooppalaisiin osakkeisiin.

Nordean mukaan tämä johtuu ainakin osittain kevään vaaleista, mutta viime vuoden Brexit‐äänestyksen aikaista voimakasta ulosvirtausta ei ole ollut havaittavissa.

”Kevään poliittiset riskit pitävät sijoittajia varpaillaan ja ehkä jopa liiaksikin, jos mielipidemittaukset osoittautuvat luotettavaksi. Poliittisten riskien hälvetessä eurooppalaisissa osakkeissa voidaan nähdä nopea helpotus”, Nordea ennustaa.

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös