Yritysuutiset

Kesko ja Oriola-KD valmistautuvat apteekkimonopolin murtumiseen

K-ryhmä ja Oriola-KD aikovat yhteistoimin rynniä apteekkimarkkinoille. Yhtiöt siis uskovat apteekkialan toimilupajärjestelmän murtumiseen.

K-ryhmä ja Oriola-KD kertoivat tänään perustavansa yhteisyrityksen ja rakentavat uuden terveyden, kauneuden ja hyvinvoinnin tuotteisiin ja palveluihin keskittyvän maanlaajuisen kauppaketjun.

Ensimmäiset kaupat avataan jo tämän vuoden aikana, ja ketju aikoo synnyttää jopa 1000 uutta työpaikkaa.

Vähittäiskaupan toimija K-ryhmä ja lääke- ja terveystuotteiden jakelija Oriola-KD siis yhdistävät voimansa – ja luultavasti hyvin tehokkaasti. K-ryhmä hallitsee vähittäiskaupan ja Oriola-KD puolestaan lääkkeiden tukkukaupan.

Inderesin pääanalyytikon, Sauli Vilénin mukaan apteekkikaupan vapautumisen myötä luvassa on merkittävä liiketoimintamahdollisuus molemmille yhtiöille. Vilénin mukaan tämä kaksikko muodostuu kahdesta parhaasta mahdollisesta pelurista.

Lisäksi terveys- ja hyvinvointimarkkinat ovat ikääntyvässä Suomessa kasvava markkina.

”Yhteiskunnallinen murros Suomessa kasvattaa ihmisen vastuuta omasta hyvinvoinnistaan. Juuri tämä muutos luo mahdollisuuksia uudenlaiselle liiketoiminnalle terveys-, kauneus- ja hyvinvointimarkkinoiden kohtaamispisteessä. K-ryhmän päivittäistavarakaupan osaaminen ja Oriola-KD:n asiantuntemus hyvinvointi- ja terveystuotteista luovat vahvan pohjan uuden, kaikkia suomalaisia palvelevan ketjun menestykselle. Pidämme tärkeänä, että markkinaan tulee vastuullinen suomalainen toimija”, kertoo Keskon pääjohtaja Mikko Helander.

Uuden ketjun tavoitteena on avata 15 kauppaa tämän vuoden aikana ja kasvattaa niiden määrä 100:an lähivuosien aikana.

Yhteisyrityksen ehdottomasti mielenkiintoisin liiketoiminta piilee kuitenkin apteekkiliiketoiminnassa.

Apteekkitoiminta on tähän asti ollut Suomessa luvanvaraista toimintaa. Luvan myöntää tarveharkinnan perusteella Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen Fimea.

Apteekkitoimialan luvanvaraisuus on käytännössä suojannut apteekkialan kilpailulta.

Järjestely on saanut viime aikoina kasvavaa arvostelua osakseen ja apteekkareiden on väitetty hyötyvän kohtuuttomasti luvanvaraisuudesta. Esimerkiksi Vihreiden kansanedustaja Antero Vartia on arvostellut apteekkialan säännöstelyä ankarasti. Myös Kelan entinen pääjohtaja Liisa Hyssälä esitti viime keväänä apteekkialan avaamista kilpailulle ainakin rajoitetusti. Samalla hän vapauttaisi itsehoitolääkkeiden myynnin.

Apteekkareiden etuja valvova Apteekkariliitto on luonnollisesti torjunut Vartian ajatukset.

Nyt kuitenkin K-ryhmä ja Oriola-KD laskevat sen varaan, että apteekkialan monopoli murtuu ennemmin tai myöhemmin. “Tavoitteena on myös apteekkiliiketoiminta, mikäli laki sallii sen”, yhtiöt kertovat tiedotteessaan aivan suoraan.

”Apteekkisääntelyn muuttuessa olemme valmiita laajentamaan toimintaamme apteekkimarkkinoille. Visionamme on olla johtava toimija Suomen apteekkimarkkinoilla apteekkisääntelyn vapauduttua. Toimintamme kulmakivinä ovat apteekkitoiminnan toteutuessa lääketurvallisuus, ammattitaitoinen farmaseuttinen henkilökunta, lääkkeiden erinomainen saatavuus kaikille suomalaisille sekä kilpailukykyinen hintataso”, sanoo Oriola-KD:n toimitusjohtaja Eero Hautaniemi.

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös