Indikaattorit

Eurooppa huokaisi helpotuksesta – Ranskan vaalien riskimittarit laskussa

euro dollari valuuttakurssi vaihtosuhde

Ranskan presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen lopputulos oli odotusten ja gallup-tulosten mukainen.

Vaalien toisella kierroksella vastakkain ovat riippumaton keskusta-liberaali Emmanuel Macron ja laitaoikeiston Marine Le Pen. Macron sai 23,9 prosenttia äänistä ja Le Pen 21,4 prosenttia.

Ensimmäisen kierroksen tulosta tärkeämpää sijoittajien kannalta on toisen kierroksen mielipidemittaukset. Euroalueen kannattaja Macron lähtee toiselle kierrokselle nimittäin selvänä ennakkosuosikkina. Mielipidemittaukset povaavat Macronille reilua 60 prosentin äänisaalista presidentinvaalien toisella kierroksella. ”Mielipidemittausten hyvä paikkansapitävyys vaalien ensimmäisellä kierroksella lisää niiden uskottavuutta myös toiselle kierrokselle mentäessä”, toteaa Nordea aamukatsauksessaan.

Macronin menestys ensimmäisellä kierroksella ja vahva kannatus toiselle kierrokselle on sijoitusmarkkinoille selkeä helpotus. Marie Le Pen suhtautuu erittäin kriittisesti euroalueeseen ja koko EU:hun. Hänen valintansa voisi luoda yhä vain kasvavia haasteita euroalueen ja EU:n yhtenäisyydelle.

Keskeiset makro- ja sijoitusmittarit ovat tänään osoittaneet, että markkinoilla odotetaan Macronin valintaa presidentiksi.

Euron vaihtokurssi suhteessa dollariin oli tänään noin klo 11.00 1,17 prosenttia plussalla. Saksan ja Ranskan pitkien valtionlainojen välinen korkoero on tänään kaventunut. Osakemarkkinoilla Helsingin pörssi on noussut jo yli 1,4 prosenttia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös