Sijoitusideat

Nordea: Kemira on yhä osto-osake

Kemira osakekurssi osakkeet

Nordea odottaa Kemiran tuloskasvun paranevan tulevina vuosina kasvavan kysynnän ja kannattavuuden tukiessa tuloksentekokykyä.

Kemiran suurin liiketoimintayksikkö sellu & paperi hyötyy muun muassa lisääntyvästä sellukapasiteetista yhtiön ollessa toimialallaan globaali markkinajohtaja, Nordea toteaa aamukatsauksessaan. ”Kemiran tuotteiden kysyntä linkittyy vahvasti metsätuotteiden valmistusmääriin, ei niinkään lopputuotteiden hintoihin.”

Öljyteollisuuden puolella Kemira toimittaa liuskeöljytuotantoon käytettäviä kemikaaleja. Nordean mukaan liuskeöljytuottajien tilanne Yhdysvalloissa on paranemassa öljyn hinnan noustua, ja ala onkin viime aikoina pi ristynyt selvästi. Liuskeöljyn tuotantokustannukset ovat laskeneet, ja öljyn hinnan elpyminen on piristänyt porausaktiviteettia.

Kemiran vahva ennustettu osinkotuotto tuo vakautta osakkeeseen, Nordea toteaa.

”Näemme Kemiran vakaana ja hyvänä osinkoyhtiönä, jonka lähivuosien kasvua tukevat mm. maailmanlaajuisen sellukapasiteetin suunnitellut lisäykset sekä liuskeöljytuottajien piristyneet kysyntänäkymät.”

Kemiran osakkeen arvostus (P/E 2018E 11,3) on pankin mukaan alle pohjoismaisen osakemarkkinan keskiarvon ja vahvistuvat kassavirrat sekä vakaa osinko tekevät yhtiöstä houkuttelevan poiminnan.

Nordean suositus Kemiran osakkeelle on osta ja tavoitehinta 15,5 euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös