Sijoitusideat

Pääomasijoitusyhtiö CapMan nousi Inderesin TOP3-osakelistalle

Analyysitalon mukaan pääomasijoitusyhtiön osakkeen arvostustaso on edelleen hyvin matala.

CApMan osakekurssi osake

Analyysitalon mukaan pääomasijoitusyhtiön osakkeen arvostustaso on edelleen hyvin matala.

CapMan on pääomasijoitusyhtiö, jonka liiketoiminta rakentuu kolmen kokonaisuuden ympärille: partnership-mallilla toimiva sijoitustoiminta, asiantuntijapalvelut sekä taseesta tehtävät sijoitukset pääomasijoitusluokkaan. CapManin osake antaa sijoittajille mahdollisuuden osallistua listaamattomien yritysten ja kiinteistöjen arvonnousuun.

CapManin tavoitteena on maksaa vähintään 75 prosenttia osakekohtaisesta tuloksestaan osinkona. Oman pääoman tuottotavoite on keskimäärin yli 20 prosenttia vuodessa. Tavoite nettovelkaantumisasteelle, eli korollisen nettovelan suhteelle omaan pääomaan, on keskimäärin korkeintaan 40 prosenttia.

Tänä vuonna CapMan odottaa saavuttavansa taloudelliset tavoitteet asteittain ja avainluvuissa odotetaan kausivaihtelua. Yhtiö odottaa palveluista saatavien palkkiotuottojen merkityksen kasvavan hallinnointi- ja palveluliiketoiminnan tuloksessa vuoden 2017 aikana. Hallinnointi- ja palveluliiketoiminta on voitollista ennen voitonjako-osuustuottoja sekä mahdollisia vertailukelpoisuuteen vaikuttavia eriä. Vuonna 2017 Norvestian integroinnista ja muista kasvupanostuksista syntyy kuluja.

CapManin ensimmäisen kvartaalin tuloksesta on muodostumassa erinomainen johtuen Idean Enterprisesin onnistuneesta irtaantumisesta sekä pääomamarkkinan positiivisen kehityksen myötä, Inderes toteaa aamukatsauksessaan. Myös loppuvuoden tulosnäkymät ovat positiiviset johtuen hallinnointiliiketoiminnan kannattavuusparannuksesta.

Inderesin mukaan CapMan on edistynyt uuden strategiansa osalta hyvin alkuvuoden aikana ja yhtiöllä on useita uusia tuoteaihioita suunnitteilla. ”Odotamme yhtiön lanseeraavaan uusia tuotteita tulevien kvartaalien aikana (mm. infratuote). Nämä tuotteet vähentävät yhtiön tuloksen volatiliteettia ja parantavat tuloksen ennustettavuutta. Näin ollen uskomme, että näillä lanseerauksilla on lähtökohtaisesti positiivinen vaikutus yhtiön kurssiin.”

CapManin nykyinen arvostustaso on analyysitalon mukaan edelleen hyvin matala ja se ei täysimääräisesti huomioi yhtiön edistymistä sen uudessa strategiassa.

”P/E-kerroin jää lähivuosina noin 11-12x tasolle, mikä on alle yhtiölle hyväksyttävän tason. Osinkotuotto on yli 7 % ja kasvaa ennusteemme mukaan noin 10 % vuosivauhtia ja rajaa osakkeen laskuvaraa. Näin ollen osakkeen tuotto-odotus seuraavalle 12 kuukaudelle on mielestämme erinomainen”, Inderes hehkuttaa.

Inderesin tavoitehinta CapManin osakkeelle on 1,7 euroa ja suositus on Lisää.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös