Osakeanalyysit

Korjausrakentaja Consti on edullinen verrattuna kilpailijoihin

Korjausrakentaja Constin osakkeen arvostustaso on toimialan keskimääräistä arvostustasoa matalampi, kertoo Evli.

Korjausrakentaja Constin osakkeen arvostustaso on toimialan keskimääräistä arvostustasoa matalampi, kertoo Evli.

Evlin mukaan EV/EBIT-kerroin jää pohjoismaisen rakennussektorin ja kiinteistötekniikan yhtiöiden EV/EBIT-kertoimien alapuolelle. ”Consti hinnoitellaan varsin maltillisella kertoimella, vaikka yhtiö on ollut viime vuosina pohjoismaista rakennussektoria hieman kannattavampi”, Evli toteaa aamukatsauksessaan.

Yhtiön EV/EBIT-kerroin on noin 8, kun koko rakennustoimialalla kerroin on Factsetin mukaan noin 11 ja rakennusteollisuudessa ja -palveluissa lähes 13.

Tänä vuonna yhtiön kannattavuutta tukevat liikevaihdon kasvu, hyvä projektienhallinta ja myyntimixin painottuminen pääkaupunkiseudun korjausrakentamiseen.

Hyvistä tulosnäkymistä johtuen Constin osakkeen arvostus tulisi olla lähempänä kilpailijoita, Evli arvioi.

”Arvioimme ennusteissamme, että yhtiö parantaa hieman EBIT-marginaaliaan (4,2 % -> 4,4 %) tänä vuonna. Consti on myös pystynyt tuottamaan parempaa kassavirtaa kuin sen verrokkiyhtiöt keskimäärin. Näkemyksemme mukaan yhtiön arvostus tulisikin olla lähempänä verrokkiryhmäänsä.”

Evlin suositus korjausrakentamisen yhtiölle on lisää ja osakkeen tavoitehinta on 15,5 euroa. Kuluvan vuoden tulosennusteella P/E-kerroin on 12,1. Thomson Reuters tietokannan mukaan kolmesta yhtiötä seuraavasta analyytikosta kaksi antaa ostosuosituksen yhtiölle.

Kommentoi
Ylös
>