Yritysuutiset

Ponsse yllätti erinomaisella ensimmäisen kvartaalin tuloksella

Metsäkonevalmistaja Ponsse aloitti kuluvan vuoden räväkästi.

Metsäkoneiden kysyntä oli hyvällä tasolla heti vuoden alussa. Konsernin liikevaihdoksi muodostui katsauskauden aikana 129,9 miljoonaa euroa kun se vuotta aiemmin oli ensimmäisellä kvartaalilla ollut 115,1 miljoonaa euroa. Kasvua liikevaihdossa tuli siis lähes 13 prosenttia.

Ponssen toimitusjohtajan, Juho Nummelan mukaan huoltopalveluiden liikevaihto kasvoi erinomaisesti, mutta vaihtokoneiden liikevaihdon kasvu oli maltillista.

Liikevoitto kuluneella neljänneksellä nousi viime vuoden 12,1 miljoonasta eurosta 14,3 miljoonaan, jossa oli kasvua 18,3 prosenttia.  Nummelan mukaan jakeluverkosto ja tehdas toimivat suunnitellusti ja samaan aikaan liiketoiminnan kulut olivat hallinnassa, mikä vaikutti positiivisesti kannattavuuteen.

Analyysitalo Inderesin mukaan metsäkoneyhtiön alkuvuoden tuloskehitys oli odotettua vahvempaa.

”Ponsse’lta erinomainen Q1-tulos: kaikki rivit ylittävät odotuksemme, jotka olivat konsensuksen yläpuolella. Myös tilaukset olivat vahvat”, Inderes hehkuttaa Twitterissä.

Maailman talouden epävarmuus saattaa kuitenkin vaikuttaa metsäkoneiden kysynnän heikkenemiseen. ”Epävarmuutta voi lisätä kehittyvien maiden valuuttamarkkinoiden volatiliteetti. Erityisesti geopoliittinen tilanne lisää epävarmuutta rahoitusmarkkinoiden toimivuuden ja pakotteiden kautta”, yhtiö kertoo.

Ponsse odottaa konsernin euromääräisen liikevoiton pysyvän tänä vuonna samalla tasolla kuin 2016.

Kommentoi
Ylös
>