Sijoitusstrategiat

Oksaharju: Laadukkaat osinkoyhtiöt ovat sijoittajan paras turva osakkeiden karhumarkkinoilla

Laatuyhtiöiden osingot tarjoavat tuottoa kurssiliikkeistä huolimatta, painottaa sijoituskirjailija Jukka Oksaharju.

Osakemarkkinoilla on nähty jo useita vuosia kestänyt härkämarkkina. Esimerkiksi Helsingin pörssin yleisindeksi on noussut melko tasaisesti jo toukokuusta 2012 lähtien.

Helsingin pörssi osakeindeksi osakkeet sijoittaminen yleisindeksi

Monen osakesijoittajan mieleen hiipuu jo pelko käänteestä osakemarkkinoilla. Mitä tässä tilanteessa pitäisi siis tehdä? Perinteisesti korkosijoitukset ovat olleet vaihtoehto osakesijoituksille. Nyt kuitenkin markkinakorot ovat historiallisen alhaalla, ja jos korkotaso lähtee nousuun, voivat varsinkin pitkien korkosijoitusten markkina-arvot laskea reippaastikin.

Sijoituskirjailija Jukka Oksaharju pitäytyy tyylilleen uskollisena ja suosittelee pysymään hyvissä osinkoyhtiöissä.

”Tämän strategian valitsemalla yhtiövalinnoissa tulee lähtökohtaisesti keskittyä analyysiin liiketoiminnan laadusta eli tulevasta osingonmaksukyvystä. Se on uskoakseni tehokkain laskuvarjo, jos ja kun yleisindeksi aikanaan avaa luukut (vapaaseen) pudotukseen”, Oksaharju kirjoittaa Nordnetblogissa.

Kurssilaskuissa osinkosijoittaja voi nukkua yönsä rahauhassa, jos sijoittajan omistamien yhtiöiden liiketoiminnan osingonmaksukyky säilyy vakaana, tarjoten ajan kanssa option tason nostoon.

Todellisiksi omistajan varallisuutta kartuttaviksi osinkoyhtiöiksi Oksaharju kelpuuttaa sellaiset yhtiöt, jotka ovat korottaneet osinkoaan vähintään viimeiset viisi vuotta, jotka maksavat tuloksestaan korkeintaan 70 prosenttia ulos jättäen voittovaroja myös liiketoiminnan kasvuun ja jotka hinnoitellaan mielellään alle 20 p/e-luvulla.

Oksaharjun strategiassa ei tuijoteta nykyiseen osinkotuottoon.

”Osinkosijoittaja tyytyy 3–4 prosentin osinkoon sijoitushetkellä, jos hän saa vainun tulevasta kasvusta. Korkeampi lähtöosinko ei lämmitä, jos kasvunäkymä on nolla, mikä sallii inflaation nakertaa ostovoimaa.”

Kommentoi
Ylös
>