Osakeanalyysit

Analyysitalo: Outotecin osake on kallis

Inderes säilyttää Outotecin osakkeen myyntisuosituksen.

Inderes säilyttää Outotecin osakkeen myyntisuosituksen.

Outotecin ensimmäisen vuosineljänneksen tulosraportti oli konsensusodotuksen yläpuolella tilauskertymän ja liikevaihdon suhteen ja suunnilleen odotusten mukainen tuloksen osalta. Markkinakommentit ja ohjeistus olivat kuitenkin markkinoille pettymys ja osakekurssi rojahtikin eilen reippaasti tulosjulkistuksen jälkeen.

Inderesin mukaan liikevaihto ylitti odotukset 8-10 prosentilla, mutta itse tulos oli suunnilleen ennusteiden mukainen. ”Bruttomarginaali sekä markkinointikulut tuovat yhtiölle kannattavuuspaineita. Positiivisin yllätys oli 87 %:n kasvu saaduissa tilauksissa, mutta vertailujakso oli heikko”, Inderes toteaa aamukatsauksessaan.

Nopean liikevaihdon ja tilausten kasvun jälkeen vanhan kuluvaa vuotta koskevan ohjeistuksen säilyttäminen oli pettymys.

”Outotec totesi asiakkaiden keskittyvän edelleen kannattavuutensa parantamiseen ja heidän päätöksentekonsa vievän aikaa. Vahvan alkuvuoden myötä nostimme kuitenkin vuosien 2017- 2019 liikevaihto- ja liiketulosennusteitamme 3-4 %:lla”, analyysitalo toteaa.

Vaikka Inderes uskoo yhtiön olevan hyvällä tuloskasvu-uralla, on osakkeen hintaan diskontattu jo liian voimakas tulosparannus.  Osakkeen P/E-kerroin on vuosien 2018 ja 2019 ennusteilla 23,1x ja 18,0x, mikä keskimäärin linjassa vertailuryhmän kanssa.

Analyysitalo säilyttää Outotecin osakkeen myysuosituksen ja 4,80 euron tavoitehinnan maltillisista ennustenostoista huolimatta.  Osake on edelleen todella kallis, Inderes linjaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös