Sijoitusideat

Tuleeko Sotkamo Silveristä Traxysin siivittämä toukokuun kurssiraketti?

Sotkamo Silver on SalkunRakentajan kurssirakettikisan suosituin voittajaehdokas. Sotkamo Silverin odotetaan saavan rahoitussopimuksen Traxysin kanssa.

SalkunRakentajan kurssirakettikisan ideana on ennustaa toukokuun aikana Helsingin pörssin (OMX Helsinki) kovimmin osakekurssiaan kasvattanut osake. Kisaan osallistujan tulee siis valita Helsingin pörssin päälistalta vain yksi osake, jonka osakekurssin uskoo nousevan kuukauden aikana eniten.

Vastauksensa pystyi jättämään huhtikuussa ja voittaja valitaan toukokuun kurssinousun perusteella. Nyt huhtikuu on takana, joten voimme tarkastella minkälaisia yhtiöitä on veikattu ja minkälaisia perusteita on esitetty.

Positiivinen kertaluonteinen tapahtuma

Kuukausi on osakesijoittamisessa äärimmäisen lyhyt aika, ja voittaja on se osake joka nousee eniten tällä äärimmäisen lyhyellä aikajänteellä.

Lyhyt aikajänne tarkoittaa käytännössä sitä, että voittajaa ei todennäköisesti löydy minkään pitkäaikaisen kilpailuedun perusteella. Sen sijaan voitto voi perustua siihen, että yrityksen liiketoimissa tapahtuu merkittävän kokoinen kertaluonteinen ja positiivinen tapahtuma.

Salkkurakettikisassa onkin spekuloitu yritysostoilla, soten läpimenolla ja merkittävien sopimusten läpimenolla.

Riskisijoittamisen tuottopotentiaali perustuu siihen, että sijoittaja ottaa kannettavakseen merkittävän kokoisen riskin. Jos riski toteutuu, menettää sijoittaja rahaa. Jos riski ei toteudu palkitaan sijoittaja kurssinousulla. Kurssinousu taas perustuu siihen, että riskin poistuessa yrityksen sisäinen arvo nousee.

Yksi riskisijoittajan mahdollisuus on  Sotkamo Silverin rahoituksen varmistuminen ja Sotkamo Silver onkin kurssirakettikisan suosituin voittajaehdokas.

Sotkamo Silver ja Traxys

Sotkamo Silver  hyödyntää mineraaliesiintymiä Pohjoismaissa huomioiden samalla yhteiskunnan ja ympäristön asettamat vaatimukset. Sotkamo Silver omistaa hopeaa ja kultaa sisältäviä malmiesiintymiä Suomessa ja sinkkiä sekä kultaa sisältäviä esiintymiä Norjassa. Yhtiön tärkein kehityshanke on hopeakaivos projekti Sotkamossa.

Sotkamo Silver on tehnyt Traxys Europe SA:n kanssa alustavan markkinointi- ja rahoitussopimuksen, jolla katetaan kaivosprojektin täysi rahoitus tuotantoon asti.

Traxys tarjoaa hopeakaivoksen rakentamiseen 16,3 miljoonan euron rahoitusta. Lisäksi Traxys tarjoaa 2,5 miljoonan euron käyttöpääomarahoitusta sen jälkeen, kun kaivos on päässyt tuotantovaiheeseen.

Rahoitus koostuu kolmen vuoden pituisesta 12 miljoonan euron lainasta, neljän vuoden pituisesta 4,3 miljoonan euron vaihtovelkakirjalainasta ja 2,5 miljoonan euron käyttöpääomaluotosta.

Niin ikään tarkoituksena on sopia markkinointisopimus 60 kuukauden ajaksi kaiken hopea-lyijy-kulta -rikasteen myymisestä.

Sotkamo Silver on tekemässä merkittävän rahoitussopimuksen Traxysin kanssa.

Traxys Group on rikaste- ja metallihyödykeiden markkinointitalo, joka toimii metalli- ja luonnonvara alalla. Sen logistiikka, markkinointi, jakelu ja toimitusketjun hallintaan osallistuu yli 300 työntekijää ja 20 toimistoa ympäri maailmaa ja yhtiön vuotuinen liikevaihto on yli $ 6 miljardia dollaria. Yhtiö onkin yksi suurimmista toimijoista alallaan.

Traxysin tekemä  Sotkamo Silverin Hopeakaivos -projektin teknisen sopivuustarkastelu on aiemmin lykkääntynyt ja siten hidastanut kaivosrakentamishanketta. Traxys sai kuitenkin sopivuustarkastelunsa valmiiksi 28.4.

Traxys ja Sotkamo Silver ovat sitoutuneet tekemään kaikkensa lopullisten sitovien rahoitustransaktio- ja rikasteen markkinointisopimusten laatimiseksi toukokuun 2017 aikana. On siis varsin mahdollista, että kurssiraketti-kisan aikana nähdään sopimuksen varmistumisen kyydittämä Sotkamo Silverin kurssinousu.

Tekninen analyysi

Salkkuraketti kisan muut voittoehdokkaat ovat Afarak, Biohit, Bittium, Endogenes, F-Secure, Innofactor, Nixu, Oriola, Pihlajalinna, Pohjois-Karjalan Kirjapaino, Siili Solutions, Trainers House ja UPM. Myös SSAB sai veikkauksen, mutta kurssinousun määrä jäi tässä tapauksessa antamatta.

Yksi lähtökohta kisaan on ollut tekninen analyysi,  Endominesin volatiliteetti on ollut jo pitkään epätavallisen alhainen (Bollingerin nauhat kaventuneet todella poikkeavasti) ja MFI:n ja RSI:n perusteella osake on ylimyyty.

Kommentoi
Ylös
>