Sijoitusideat

Amer Sports on piensijoittajien suosikki

Piensijoittajat suuntaavat pienten helmien kalasteluun, kertoo Nordnet.

Amer Sports osakekurssi osake pörssi

Piensijoittajat suuntaavat pienten helmien kalasteluun, kertoo Nordnet.

Osakkeille vaihtoehtoisten tuottojen miltei kadottua erityisesti Helsingin pörssin suuryhtiöt ovat vetäneet puoleensa myös korkosijoittajien pääomia, Nordnet kertoo tiedotteessaan.

”Ennustettavasta osinkokehityksestä on haettu korkotuoton korviketta. Esimerkiksi Orionin, Nordean, Sammon, UPM:n ja Wärtsilän osakkeet noteerataan tänään lähelle joko 2000-luvun tai kaikkien aikojen huippujaan. Piensijoittajat sen sijaan näyttävät jo kyllästyneen suuryhtiöihin ja salkkua täytetään selvästi pienemmillä yhtiöillä. Tästä osoituksena huhtikuussa kymmenen netto-ostetuimman osakkeen listalle nousivat Afarak Group, Atria, Sotkamo Silver, Olvi ja Restamax”, kertoo Nordnet Suomen maajohtaja Suvi Tuppurainen.

Suuryhtiöiden joukon takana tulevista keskisuurista yhtiöistä Amer Sports oli huhtikuussa jo toista kuukautta peräkkäin poikkeuksellisen suosittu kohde.

Nordnetin mukaan se kohosi piensijoittajien keskuudessa kolmanneksi vaihdetuimmaksi ja jopa toiseksi netto-ostetuimmaksi osakkeeksi. ”Yhtiöllä on takanaan usean vuoden suotuisa kehityskaari ja asteittain leventynyt osinkovirta. Osakekurssin viimeaikaisen laskun myötä moni näkee tilaisuutensa koittaneen ja junan pakittaneen edelliselle asemalle noutamaan mattimyöhäisiä kyytiin”, jatkaa Tuppurainen.

Koko huhtikuun kymmenen nettomyydyimmän osakkeen lista edustaa miljardiluokan yhtiöitä. Piensijoittajat ovat poistuneet takavasemmalla varsinkin tukevan osinkotuoton osakkeista käytännössä heti osingon irtoamisen jälkeen.

”Myyntilistan kärkinelikon täyttävät nyt Nordea, Kone, Orion ja Fortum. Niiden joukossa keskimääräinen osinkotuotto kipuaa lähes 5,5 prosenttiin, mikä ylittää selvällä marginaalilla Helsingin pörssin keskimääräisen yhtiön tämän kevään 4,0 prosentin osinkotuoton”, analysoi Tuppurainen .

Tuppuraisen mukaan osakepaino on nyt siirtymässä parhaiten kehittyneistä osakkeista maanhiljaisiin yhtiöihin. ”Huhtikuun aikana suomalaiset piensijoittajat heittivät useimmin hyvästit suurten yhtiöiden osakkeille, jotka ovat kohonneet käytännössä kaikkien aikojen kurssiennätyksiinsä. Cargotecille, Nokian Renkaille, Nordealle ja Orionille jätettiin myyntitoimeksiantoja surutta.”

Sijoita Nordnetin superrahastoon!
Nordnet Superrahasto Suomi on markkinoiden ensimmäinen, aivan uusi ja täysin kuluton indeksirahasto. Rahasto seuraa OMXH25-indeksiä, eli Helsingin pörssin 25 vaihdetuimman osakkeen kehitystä.

• merkintä- ja lunastuspalkkio 0 €
• hallinnointipalkkio 0 €
• säilytys 0 €

Kommentoi
Ylös
>