Talouden trendit

Suomi petraa matkailumaana – matkahaut Suomeen kasvussa

Kansainvälinen kiinnostus Suomea kohtaan matkailumaana on noussut viime vuosina, selviää lento- ja hotellihakukone momondo.fin tilastoista.

Kansainvälinen kiinnostus maailman turvallisimmaksi maaksi listattua Suomea kohtaan on kasvanut matkahakujen perusteella 14 prosenttia viime vuonna.

”Suomi on ollut viime aikoina paljon esillä kansainvälisessä mediassa – ja positiivisessa valossa. Suomesta tiedetään maailman parhaana pidetyn koululaitoksen ja äitiyspakkausten lisäksi myös maan turvallisuus. Kansainvälisen matkailututkimuksemme perusteella lähes joka kolmannes kaikista 23 maan vastaajista – 31 prosenttia – jättää matkustamatta johonkin kohteeseen maan yleisen turvallisuustilanteen tai terrori-iskujen pelon takia”, kertoo momondon Suomen markkinointipäällikkö Miina Malkki.

Suomalaisten tekemistä matkahauista puolestaan selviää, että myös me matkustamme mielellämme turvalliseksi koettuihin maihin: 37 prosenttia suomalaisista kertoo, että matkakohteen yleinen turvallisuustilanne on estänyt heitä matkustamasta maahan.

Lisäksi matkahaut seitsemään kymmenestä turvallisimmasta maasta ovat kasvaneet viime vuonna. Suomalaisten kiinnostus on kasvanut selvästi eniten Arabian niemimaan valtiota kohtaan: Arabiemiraatit kasvattivat suosiotaan 24 prosentilla, Oman 31 prosentilla ja Qatar peräti 146 prosentilla.

a: 0b:c: d: 857
Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös