Osakeanalyysit

Bittium on kärsivällisen sijoittajan osake

Bittium langaton teknologia osake osakeanalyysit

Bittium Tough Mobile 6. Kuva: Bittium Oyj

Viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen keskittyvän Bittiumin kasvutarinaa täytyy katsoa pidemmällä aikavälillä, arvioi Inderes. Analyysitalo nosti Bittiumin osakkeen tavoitehintaa.

Oululainen Bittium (eli entinen Elektrobit) tarjoaa ratkaisuja langattoman tietoliikenteen markkinoille ja muille yrityksille, jotka tarvitsevat langatonta yhteyttä laitteisiinsa, Bittium tarjoaa tuotekehityspalveluita perustuen uusimpiin langattomiin teknologioihin ja käyttösovelluksiin. Lisäksi Bittium tarjoaa tietoturvaratkaisuja mobiililaitteisiin ja kannettaviin tietokoneisiin.

Lähivuosien selvästi suurin ajuri Bittiumille on Yhdysvaltain Firstnet-viranomaisverkon syntyminen, arvioi Inderes aamukatsauksessaan. Viranomaismarkkinoille suunniteltu Bittiumin Tough Mobile LTE -älypuhelin sopisi hyvin verkon laitetarpeisiin.

Bittiumin yhteistyökumppani Harris on USA:n viranomaismarkkinoilla hyvässä asemassa. Jos Tough Mobile LTE -älypuhelin saisi merkittävän markkinaosuuden tällä noin 3,8 miljardin dollarin markkinalla, olisi tulosvaikutus Inderesin mukaan erittäin suuri.

Bittium osakekurssi osakkeet pörssi

Bittiumin osakekurssin kehitys.

Oululaisyhtiön lyhyen aikavälin haasteet, kuten heikko ensimmäisen kvartaalin tulos voivat luoda kuitenkin painetta osakkeeseen, Inderes arvioi. Pidemmän aikavälin ajurit ovat kuitenkin analyysitalon mukaan todella vahvat.

”Firstnetin lisäksi suunnitteilla on muitakin viranomaisverkkoja (mm. UK) ja lisäksi Mexsat-tuotetoimitukset tulevat käynnistymään H2’17:lla, mikä on merkittävä ajuri ensi vuodelle”, Inderes summaa.

Bittiumin osakkeen arvostustaso on osakekurssin mukana noussut edelleen ja se on Inderesin mukaan todella korkea. Kasvutarinaa täytyykin katsoa pidemmällä aikavälillä, Inderes neuvoo.

Inderes nosti Bittiumin tavoitehinnan 7,8 euroon aiemmasta 6,5 eurosta ja toistaa lisää-suosituksen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös