Oma talous

Myllerrys työttömyysturvaan – työtön menettää tuen jos ei hae vähintään 12 työpaikkaa

Helsingin Sanomien saamien tietojen mukaan Juha Sipilän hallitus aikoo julkaista perjantaina lakiesityksen, joka muuttaisi merkittävästi työttömyysturvaa ja tapaa hakea töitä.

Jatkossa työttömän pitäisi hakea kolmen kuukauden aikana vähintään kahtatoista työpaikkaa. Työtön menttää työttömyyskorvauksensa 60 päiväksi, jos hän ei näin tekisi.

HS:n mukaan uuden rekrytointi- ja osaamislain mukaan työttömille ei jatkossa enää tehtäisi entiseen tapaan työllistymissuunnitelmaa ja haastatteluja, vaan työtön itse joutuu enemmän pitämään huolen aktivoitumisesta. Haastattelu tehtäisiin kuitenkin työttömyyden pitkittyessä.

Jatkossa työttömälle tulisi velvollisuus ilmoittaa työvoimaviranomaisten verkkopalvelussa omasta aktiivisuudestaan vähintään kerran viikossa.

Työttömäksi jäänyt voi saada Kelalta tai omalta työttömyyskassaltaan päivärahaa.

Kelan peruspäivärahan edellytys on, että työtön täyttää työssäoloehdon eli on ollut palkkatyössä riittävän pitkään ja ansainnut vähintään tietyn summan kuussa.

Ansiosidonnaista päivärahaa maksetaan työttömyyskassan jäsenelle, joka täyttää kassan ehdot. Jos työssäoloehto ei täyty, työtön työnhakija voi saada työmarkkinatukea. Puolison tulot eivät vaikuta peruspäivärahaan eivätkä työmarkkinatukeen.

Peruspäivärahaa maksetaan enintään 400 päivän ajan. Ansiosidonnaista päivärahaa maksetaan 300–500 päivää riippuen henkilön työhistoriasta ja aktiivisuudesta työnhaussa. Enimmäisajan täytyttyä työtön siirtyy työmarkkinatuen piiriin.

Lue lisää Helsingin Sanomien nettisivuilta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös