Johdannaiset

Nordnet aikoo mullistaa sijoitusmarkkinat – tarjoaa sertifikaatit ja minifutuurit ilman välityspalkkioita

Nordnet poistaa välityspalkkiot laajasta valikoimasta pörssilistattuja tuotteita ensimmäisenä pankkina Suomessa.

Tänään lanseerattavassa Nordnet Marketsissa sijoittaja voi sertifikaattien ja minifutuureiden avulla käydä kauppaa suosituimmilla kotimaisilla osakkeilla, indekseillä, sekä raaka-aineilla ilman välityspalkkioita.

”Pörssilistatut tuotteet ovat jo pitkään kasvattaneet suosiotaan. Nordnet Marketsin avulla haluamme tehdä kaupankäynnistä pörssilistatuilla tuotteilla helpompaa, edullisempaa ja selkeämpää. Nordnetin omat asiakkaat voivat käydä pörssikauppaa ilman välityspalkkioita, mutta tuotteet ovat saatavilla myös muiden pankkien asiakkaille. Sijoittajien toiveilla on suuri vaikutus tuotetarjontaan”, lupaa Nordnet Suomen maajohtaja Suvi Tuppurainen .

Nordnet Markets sisältää lanseerausvaiheessa sertifikaatit pohjoismaisten säästäjien suosimiin kohde-etuuksiin, eli DAX- ja OMXS30-indeksit. Pari päivää myöhemmin yhtiö lanseeraa Suomen OMXH25:n, Norjan OBX-indeksin ja Tanskan OMXC25:n.

Seuraavien viikkojen aikana markkinoille tulee lisää sertifikaatteja ja minifutuureja kohde-etuutena muut indeksit, osakkeet ja raaka-aineet. Nordnet Marketsin lopullinen tarjonta sisältää kokonaisuudessaan 6 000–8 000 eri tuotetta noin 500 eri kohde-etuudella.

Nordnet Marketsin pörssilistatut tuotteet tarjotaan asiakkaille Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa paikallisessa valuutassa. Tuotteiden liikkeeseenlaskijana ja markkinatakaajana toimii Nordea ja niillä käydään kauppaa Nasdaqissa Helsingissä, Tukholmassa ja Kööpenhaminassa sekä Oslon pörssissä.

Sertifikaatit ovat pörssinoteerattuja sijoitustuotteita, joilla käydään kauppaa pörssissä samaan tapaan kuin osakkeilla. Bull-sertifikaatit tarjoavat tuottoa kohde-etuuden hinnan noustessa ja bear-sertifikaatit kohde-etuuden hinnan laskiessa. Markkinoilta löytyy sertifikaatteja, joiden vipukertoimet ovat kahden ja viidentoista välillä. Niiden kohde-etuus on yleensä osake, raaka-aine, valuutta, korko tai indeksi.

Minifutuurit ovat johdannaisinstrumentteja, jotka yhdistävät yksinkertaisuuden ja vipuvaikutuksen tuomat mahdollisuudet ilman ennalta määritettyä päättymispäivää. Ne muodostuvat sijoittajan tekemästä pääomasijoituksesta ja ns. rahoitusosuudesta, jolla tarkoitetaan lainaa, jolla rahoitetaan kohde-etuuden markkinahinnan ja sijoitetun pääoman välinen erotus.

Sijoittajan on hyvä tietää, että Bull- ja Bear-sertifikaatit sekä minifutuurit ovat sijoitustuotteita, joihin liittyy suuri riski jopa koko sijoitetun pääoman menettämisestä.

Lue lisää pörssinoteeratuista tuotteista Nordnetin sivuilta.

Tiedoksi lukijoille: Artikkeli sisältää SalkunRakentajan markkinointikumppanin sivuille linkkejä, joiden perusteella SalkunRakentaja-sivusto voi saada korvauksia.

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös