Osakeanalyysit

Tuloskasvu ja kasvava asuntomyynti tukevat YIT:n osaketta

YIT osakekurssi osakkeet rakennusyhtio

Analyysitalo Inderes nosti YIT:n osakkeen tavoitehintaa vahvan ensimmäisen kvartaalin osavuosikatsauksen johdosta.

Inderesin mukaan YIT:n toimitila- ja infrarakentamisen vahva tilauskanta, Suomen ja CEE:n paranevat asuntomyyntivolyymit ja myyntimix, sekä Venäjän tulostason asteittainen elpyminen antavat YIT:lle edellytykset vahvaan tuloskasvuun lähivuosina.

”YIT:n Q1-raportti oli kokonaisuutena positiivinen, vaikka yhtiön liikevoitto alitti erittäin vahvasta liikevaihdon kasvusta huolimatta ennusteemme. Q1-liikevoitto kasvoi 38 % vertailukaudesta. Tuloskasvua selitti pääasiassa Asuminen Suomi & CEE:n vahva 50 %:n liikevoiton kasvu, kun taas Venäjän ja Toimitilat & infra – segmenttien liikevoitto heikkeni”, analyysitalo toteaa aamukatsauksessaan.

Ensimmäisen kvartaalin tulosraportti ei muuttanut kuvaa yhtiön näkymien suhteen, jotka ovat edelleen Inderesin mukaan lähes kautta linjan positiiviset lähivuosille.

”Näkyvyys yhtiön liikevaihdon kehitystrendin suhteen on edelleen suhteellisen hyvä ja operatiivinen riskitaso parantuneen myyntiportfolion rakenteen sekä alentuneen sitoutuneen pääoman määrän myötä aiempaa maltillisempi.”

Inderes nosti rakennusyhtiön vuoden 2017 liikevoittoennustetta kahdeksaan prosenttiin ja  107 miljoonaan euroon, mutta vuosien 2018-2019 ennusteet ovat ennallaan 130-142 miljoonassa eurossa. Analyysitalo odottaa yhtiön nostavan tulosohjeistushaarukkaansa loppuvuonna.

YIT:n arvostustaso on 2017 tuloskertoimilla vertailuryhmää korkeampi. Preemio on Inderesin mukaan kuitenkin perusteltavissa yhtiön vahvoilla kasvunäkymillä ja Tripla-projektilla. ”Ennustetun vahvan tuloskasvun myötä vuoden 2018 tuloskertoimet laskevat kuitenkin vertailuryhmän alle. Pääasiallisena riskinä arvostukselle näemme makrokuvan epävarmuuden, joka voi heiluttaa rajusti sektorin arvostustasoja.”

Inderes nosti rakennusyhtiön tavoitehinnan positiivisten ennustemuutosten myötä 7,60 euroon (aik. 7,0 euroa) ja toistamme osakkeen lisää- suosituksen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös