Oma talous

5 keinoa kehittää itseäsi ja raha-asioitasi läpi elämän

Omaa taloutta sekä samalla itseään voi kehittää monilla tavoin. Tässä kirjoituksessa mainitut keinot ovat päivittäisiä rutiineja monille menestyneille yrittäjille, liike-elämän ihmisille sekä sijoittajille.

Omaa taloutta sekä samalla itseään voi kehittää monilla tavoin. Tässä kirjoituksessa mainitut keinot ovat päivittäisiä rutiineja monille menestyneille yrittäjille, liike-elämän ihmisille sekä sijoittajille.

Törmäsin Investopedian sivuilla juttuun, jossa esiteltiin ei niin perinteisiä kaavoja elämän mittaiseen vaurastumiseen ja kasvuun. Juttu oli mielenkiintoinen ja sisälsi viisi erilaista tapaa kehittää itseään sekä omaa taloutta.

Elä tasapainoista elämää

Tänä päivänä puhutaan paljon työn ja vapaa-ajan tasapainosta. Monella vaakakupissa ovatkin nämä kaksi asiaa, joiden välillä tasapainotellaan. Toisaalta, vaa’an toisessa päässä voi myös olla lukuisia pieniä painoja ja toisella puolella yksi suurempi. Niin kauan kuin elämäsi kokonaisuudessaan on tasapainossa, kasvua ja kehitystä tapahtuu.

Luo mieleesi yltäkylläisyyttä

Tämä oli mielestäni listan tärkein oppi, johon jokaisen tulisi keskittyä. Maailmassa riittää mahdollisuuksia, uusia ihmisiä sekä rahaa, joten ei kannata keskittyä puutteeseen. Se mitä ajattelemme, sitä myös vedämme puoleemme. Pahimman mahdollisen lopputuloksen miettiminen kannattaa vaihtaa optimismiin ja uusien ideoiden kehittelyyn. Teknologian kehittyminen luo jatkuvasti uusia mahdollisuuksia, vaikka jotkin vanhat työpaikat ja tehtävät tulevat häviämään tulevaisuudessa.

Rasita idealihastasi

Käytä päivittäin esimerkiksi 10 minuuttia kirjataksesi ylös uusia ideoita. Ne voivat liittyä työhösi, työpaikan vaihtamiseen, yrityksen perustamiseen, blogiin, verkostoitumiseen ja mihin tahansa, mikä kasvattaa sinua tai mistä luulet olevan apua jollekin toiselle. Mielestäni kaikki hullutkin ideat kannattaa aina kirjata ylös, sillä se auttaa avaamaan omaa mieltä uusille mahdollisuuksille ja kaikkien lukuisten ideoiden joukosta voi lopulta löytyä se helmi, joka auttaa sinua eteenpäin. Mitä enemmän ideoita, sitä enemmän mahdollisuuksia luoda niiden kautta arvoa ja sitä kautta rahaa.

Luo teemoja saavuttaaksesi tavoitteesi

Tämän kohdan idea on todella tärkeä ymmärtää: yksittäiset tavoitteet harvoin toteutuvat, jos et ole mielessäsi liittänyt niitä mihinkään suurempaan kokonaisuuteen. Teemoilla tarkoitetaan esimerkiksi matkustamiseen, perhe-elämään, eläköitymiseen tai tulevaisuuden suunnitelmiin liitettäviin tavoitteisiin, jotta jokaisen tavoitteen taustalla on jokin isompi, tärkeä kokonaisuus. Esimerkiksi, jos päätät säästää 10 prosenttia tuloistasi, mutta et ole mielessäsi liittänyt säästämistä mihinkään suurempaan kokonaisuuteen, joudut yleensä taistelemaan itsesi kanssa pitääksesi säästöt tilillä tai ylipäätään saadaksesi niitä kasaan.

Opettele katsomaan kulman taakse

Voit löytää potentiaalisia sijoituskohteita tai liiketoimintaideoita uusilta nousevilta aloilta olemalla tarkkaavainen ja seuraamalla uusia toimialoja.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös