Markkinakommentit

Ekonomistit yksimielisinä: Fed nostaa korkoa

Tämän viikon talousuutisten kohokohta on USA:n keskuspankin kokous keskiviikkona.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan yksikään ekonomisti ei odota Yhdysvaltojen keskuspankki Fedin jättävän ohjauskorkoa nykyiselle 0,75 – 1,0 prosentiin.

Bloombergin mukaan Fedin odotetaan nostavan korkotasoa 1 – 1,25 prosenttiin. Koron nosto olisi Fediltä neljäs finanssikriisin jälkeen.

”Pidämme kesäkuun koronnostoa käytännössä varmana asiana ja samaa mieltä ovat markkinat”, toteaa Nordea aamukatsauksessaan. Lisäkoronnostoista tänä vuonna markkinat eivät kuitenkaan ole kovin varmoja ja odotukset ovat Nordean mukaan laskeneet viime viikkoina.

”Maaliskuun kokouksen jälkeen koronnostoja oli hinnoiteltu seuraaville vuosille enemmän kuin nyt. Uskomme edelleen, että Fed tulee nostamaan korkoa tulevina vuosina useammin kuin markkinat tällä hetkellä uskovat”, pankki toteaa.

Jos keskiviikkona julkaistavat toukokuun inflaatioluvut eivät tuota pettymystä, uskoo Nordea Fedin viestivän yhä, että tänä vuonna toteutetaan yhteensä kolme koronnostoa ja että taseen sopeuttaminen alkaa ennen vuoden loppua.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös