Osakeanalyysit

Inderes: Alma Median osakkeessa ei enää nousuvaraa

Analyysitalo laski mediayhtiön suosituksen vähennä-tasolle aiemmalta lisää-tasolta.

Analyysitalo laski mediayhtiön suosituksen vähennä-tasolle aiemmalta lisää-tasolta.

Suosituksen laskun taustalla on osakkeen korkea arvostustaso. Alma Median osakkeen arvostustaso on noussut selvästi osakkeen viime aikaisen vahvan kurssinousun jälkeen, Inderes toteaa aamukatsauksessaan. Alma Median osakekurssi on noussut vahvasti viimeisen kuukauden ajan.

Mediayhtiöön arvostustaso on saavuttanut Inderesin yhtiölle hyväksymän tason, eli P/E- kerroin vuoden 2017 tulosennusteella on  15-16x.

Lisäksi Alma Median markkinatilanteesta on saatu viimeisen kuukauden ajalta ristiriitaisia signaaleja. ”Suomen mediamainonnan määrä on jatkanut supistumistaan ja erityisesti printtimedian lasku on jyrkkää. Toisaalta Suomen ja CEE:n talouden kehitys on ollut alkuvuonna erittäin vahvaa, mikä lupaa hyvää mm. Alman rekrytointiliiketoiminnalle”, Inderes toteaa.

Alma Median kilpailukyky ja tehokkuus ovat kuitenkin  alkuvuonna nähdyn rajun kannattavuusparannuksen myötä todistetusti hyvällä tasolla, Inderes muistuttaa. Digitaalisten liiketoimintojen vahvan kasvun myötä yhtiön tulevaisuus näyttää painetun median laskusta huolimatta valoisalta.

Analyysitalo odottaa kuluvalle vuodelle vahvaa tuloskasvua, mutta painetun median heikkojen kasvunäkymien vuoksi tuloskasvu tasaantuu seuraavina vuosina.

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös