Osakeanalyysit

Konecranes nousi Nordean kotimaiseen mallisalkkuun

Nosturiyhtiö Konecranesissa yhdistyy Nordean mukaan niin syklinen myötätuuli kuin mittavat synergiahyödyt Terex-oston integroinnista.

Nosturiyhtiö Konecranesissa yhdistyy Nordean mukaan niin syklinen myötätuuli kuin mittavat synergiahyödyt Terex-oston integroinnista.

Nordean mukaan Konecranes on hieman ”jälkisyklinen” yhtiö, joka hyötyy viiveellä maailmantalouden elpymisestä. Maailmantaloudessa todellakin on merkkejä vahvistuvasta noususta ja se tukee Konecranesin näkymiä.

”Niin teollisuuden luottamusluvut kuin teollisuuden kapasiteetin käyttöasteet ovat olleet nousussa Euroopassa ja USA:ssa. Myös maailmankauppa sekä konttien määrät ja hinnat ovat olleet nousussa. Konecranesilla parantunut talousaktiviteetti näkyy yleensä uusien tilausten kiihtymisenä noin 6 – 9 kuukauden viiveellä. Näin ollen odotamme Konecranesin uusien tilausten kasvutahdin kiihtyvän tulevien neljännesten aikana”, Nordea toteaa aamukatsauksessaan.

Ensimmäinen vuosineljännes sujui Konecranesin kannalta hyvin, sillä niin uudet tilaukset kuin kannattavuus ylittivät odotukset.

Merkittävin nosturiyhtiöön sijoittamista puoltava tekijä löytyy kuitenkin yritysjärjestelyistä ja synergiahyödyistä.

Konecranes on ohjeistanut Terex-kaupan synergiahyötyjen yltävän 140 miljoonaan euroon ja näkyvän täysimääräisesti vuodesta 2019 eteenpäin. Nordea ennusta yhtiön yltävän vain 120 miljoonan euron synergiahyötyihin.

”Perinteisten säästöjen ohella Konecranesilla on myös mittava potentiaali yhtiöiden palveluliiketoiminnan kehittämisessä ja tehostamisessa. Konecranesin liikevaihdosta vajaa 50 % tehtaillaan palveluliiketoiminnassa, kun puolestaan Terexiltä ostetussa liiketoiminnassa palvelujen osuus on vain noin 30 %. Nostamalla palvelujen osuutta myös ostetussa liiketoiminnassa Konecranes voisi saada mittavat lisäsynergiahyödyt, joita ei siis
ole huomioitu yhtiön synergiatavoitteessa”, Nordea laskee.

Konecranesin osakkeen arvostus kuluvan vuoden Nordean ennusteilla on haastava, mutta vuoden 2019 ennusteilla – jolloin synergiahyötyjen
odotetaan näkyvän kunnolla – laskee arvostus selvästi alle sektorin keskitason (2019E P/E: 13).

Nordean suositus Konecranesin osakkeelle on osta ja tavoitehinta on 44 euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös