Osakeanalyysit

Suomen Hoivatilat nousi Inderesin TOP3-osakelistalle

Suomen Hoivatilat osakekurssi osakkeet pörssi

Inderesin osakesuosikkien listalla päivä- ja hoivakotikiinteistöjen vuokraamiseen ja rakennuttamiseen keskittyvä Suomen Hoivatilat korvaa listalla Outokummun.

Helsingin pörssin alkuvuoden 2017 hyvä nousuvire ei ole tarttunut Suomen Hoivatiloihin, Inderes huomauttaa aamukatsauksessaan. Syynä on SOTE-uudistuksen takkuaminen.

“Hoivatilojen osake on laskenut kesäkuun alusta noin 5 %, vaikka yhtiön toimintaympäristön näkymät eivät mielestämme ole heikentyneet. Osasyynä heikkoon kurssikehitykseen saattaa olla hallituksen heinäkuussa julkaisema ilmoitus lykätä SOTE-uudistuksen voimaantuloa vuodella vuoteen 2020. ”

SOTE:n lykkääntyminen ei Inderesin arvion mukaan olennaisesti vaikuta Hoivatilojen näkymiin, sillä SOTE ei
koske päivähoitoa. Inderes uskoo yksityisten hoivakotien kysynnän jatkuvan lähivuosina kasvuaan huolimatta siitä, mitä SOTE:ssa tapahtuu.

Yhtiön väkevä tuloskasvu tulee siis jatkumaan, Inderes ennustaa.

“Odotamme yhtiön kasvun jatkuneen vahvana myös Q2’17 aikana ja odotamme tämän heijastuvan myös yhtiön elokuussa julkistettavaan Q2-tulokseen. Näkemyksemme mukaan Hoivatilojen osake tarjoaa lähivuosina erittäin korkeaa 20-25 %:n oman pääoman tuottoa suhteellisen matalalla riskiprofiililla.”

Hoivatilojen nykyisessä arvostustasossa on Inderesin mukaan nousuvaraa. Inderesin tulosennusteilla ensi vuoden P/E-kerroin on vain 5,7x. Inderesin suositus Hoivatilojen osakkeelle on lisää ja tavoitehinta on 8,5 euroa.

Inderes poisti Outokummun TOP3-listalta. Syyksi analyysitalo kertoo sen, että ferrokromin hinnanlasku viime vuoden kolmannella vuosineljänneksellä osoittautui odotettua jyrkemmäksi, minkä lisäksi yhtiön haasteet ferrokromin tuotannossa pitkittyivät selvästi odotuksia pidemmiksi.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös