Asunnot ja kiinteistöt

Vanhojen kerrostalojen neliöhinnat kovassa kiidossa kesäkuussa

Useissa kaupungeissa hinnat nousivat kaksinumeroisin luvuin.

Kesäkuussa vanhojen asuntojen kauppoja tehtiin silti yhdeksän prosenttia vähemmän kuin kesäkuussa 2016, kertoo Huoneistokeskus. Työpäiväkorjaus ei vaikuta vertailuun, sillä kesäkuussa oli työpäiviä saman verran kuin vuosi sitten, Huoneistokeskus kertoo uusimmassa asuntomarkkinakatsauksessaan.

Pääkaupunkiseudulla vanhojen asuntojen kauppamäärät laskivat kesäkuussa viisi prosenttia vuoden takaisesta. Helsingissä laskua kesäkuuhun 2016 verrattuna oli yhdeksän ja Vantaalla kaksi prosenttia. Espoossa puolestaan tehtiin kolme prosenttia enemmän kauppoja kuin vuosi sitten kesäkuussa.

Kymmenen Suomen suurimman kaupungin joukosta etenkin Kouvolassa vanhojen asuntojen kauppamäärät kasvoivat kesäkuussa (+18 %). Lisäksi Oulussa (+4 %) ja Turussa (+2 %) myytiin vanhoja asuntoja enemmän kuin vuosi sitten. Prosentuaalisesti suurinta laskua kesäkuun 2017 vanhojen asuntojen kauppamäärissä nähtiin Jyväskylässä (-18 %), Lahdessa (-21 %) ja Kuopiossa (-21 %).

”Vaikka alkukesä on ollut vanhojen asuntojen kaupoilla kevättä hiljaisempi, ovat kuluvan vuoden vanhojen asuntojen kauppamäärät lähes samalla tasolla viime vuoteen verrattaessa”, Huoneistokeskuksen toimitusjohtaja Ari-Matti Purhonen sanoo.

Vanhojen kerrostalokaksioiden neliöhinnat nousivat kesäkuussa 2017 Suomessa viisi prosenttia (+135 €/m²) vuoden 2016 kesäkuusta.

Kymmenen suurimman kaupungin joukossa suurinta vanhojen kerrostalokaksioiden neliöhintojen nousua oli tämän vuoden kesäkuussa Jyväskylässä (+23 %) ja Vantaalla (+17 %). Helsingissä neliöhinnat nousivat kesäkuussa seitsemän prosenttia vuoden takaisesta ja Espoossa peräti 12 prosenttia.

Vanhojen kerrostaloasuntojen neliöhintojen muutokset suurimmissa kaupungeissa (kesäkuussa 2017 verrattuna vuoden 2016 kesäkuuhun)

Alue / Kaupunki Muutos %
Jyväskylä 23 %
Vantaa 17 %
Oulu 13 %
Espoo 12 %
Tampere 12 %
Vaasa 12 %
Helsinki 7 %
Joensuu 6 %
Pori 5 %
Kuopio 4 %
Lappeenranta 3 %
Turku -1 %
Lahti -9 %

(Lähde: KVKL, HSP)

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös