Oma talous

Yle: Liikenneministeri Berner ehdottaa pyöräilijöille kilometrikorvausta

Liikenneministeri Anne Berner ehdottaa polkupyörällä työmatkansa ajaville kilometriperusteista verovähennystä, kertoo Yle.

Liikenneministeri Anne Berner ehdottaa polkupyörällä työmatkansa ajaville kilometriperusteista verovähennystä, kertoo Yle.

Kodin ja työpaikan välisistä matkoista saa vähennyksen sen mukaan, mitä kulkuneuvoa matkoihin on halvinta käyttää. Tällä hetkellä verottaja myöntää omalla pyörällä työmatkojen suorittamisesta matkakuluvähennystä 85 euroa vuodessa.

Oman auton käytöstä saatava vähennys on 0,24 euroa kilometrilta. Matkakulut voi vähentää oman auton mukaan vain tietyissä olosuhteissa.

Matkakuluista vähennetään ensin omavastuu, joka vuonna 2017 omavastuu on 750 euroa. Matkakuluja saa omavastuun jälkeen vähentää enintään 7 000 euroa. Maksimivähennyksen voi siis saada vuonna 2017 silloin, jos matkakuluja on yhteensä vähintään 7 750 euroa.

Ylen mukaan ministeri Berner harkitsisi korvauksia pyöräilijöille myös työtehtävien vuoksi tehtävistä matkoista. Berner ei kuitenkaan ilmoittanut, mikä tuo korvaussumma voisi olla. Pyöräilijä voisi siis mahdollisesti saada matkakuluvähennyksen lisäksi työmatkakorvausta eli  korvausta työtehtävien vuoksi tehtävistä matkoista.

Liikenneministeri ulottaisi myös sähköpyörät verovähennyksien piiriin.

Tällä hetkellä pyörällä tehtävistä työmatkoista voi saada työnantajalta korvausta enintään 10 senttiä kilometriltä. Oman auton käytöstä voi veloittaa vähintään 41 senttiä kilometriltä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös