Osakeanalyysit

Inderes: Nokian osakkeen arvostustaso on maltillinen

Nokia osavuosikatsaus osakekurssi osake pörssi sijoittaminen

Nokia on edennyt viimeisen vuoden aikana ripeästi lisensointiliiketoiminnassaan. Niillä on iso merkitys Nokian tulevaisuuden tuloskuntoon, arvioi analyysitalo Inderes.

Nokian verkkoyksikön suoritus oli Inderesin mukaan toisella kvartaalilla neutraali ja vahvaa tulosta selittivät lähinnä Apple-sopimuksen tuotot.

Yhtiön liikevoitto toisella vuosineljänneksellä (ei-IFRS) oli 574 miljoonaa euroa, mikä on 242 miljoonaa euroa enemmän kuin vuosi toisella kvartaalilla. Liikevaihto oli 5,6 miljardia euroa, mikä oli yhtä suuri kuin viime vuonna.

Liikevaihto oli konsensusennusteiden mukainen mutta tuloskunto ylitti odotukset. Uutistoimisto Reutersin analyytikoille tekemässä ennakkokyselyssä mediaaniennuste Nokian liikevaihdolle oli 5,6 miljardia euroa ja liikevoitto 433 miljoonaa euroa.

Nokian raportti vahvisti verkkomarkkinoiden näkymien heikentyneen kevään jälkeen, Inderes toteaa aamukatsauksessaan. ”Yhtiön kommentit tilauksista, 5G:n ajoituksesta, uusista tuotteista sekä uusiin asiakasvertikaaleihin laajentumisesta olivat kuitenkin positiivisia”, Inderes toteaa.

Yhtiö kommentoi lisäksi optimistisesti laajan tuoteportfolion tuoman kilpailuedun merkitystä kasvulle sekä uusien tuotteiden teknologista kilpailuetua IP-reitittimissä (mikä näkyy liikevaihdossa ensi vuonna). Inderesin mukaan operaattoreiden liiketoiminnan murros sekä heikot investointinäkymät korostavat uusiin asiakasvertikaaleihin laajentumisen tärkeyttä Nokialle.

”Nokia on tällä matkalla vielä hyvin alkuvaiheessa”, analyysitalo painottaa.

Nokia on edennyt viimeisen vuoden aikana ripeästi lisensointiliiketoiminnassaan Samsungin, Applen ja Xiaomin kanssa tehtyjen sopimusten ansiosta. Niillä on iso merkitys Nokian tulevaisuuden tuloskuntoon, Inderes arvioi.

”Xiaomi oli yhtiölle tärkeä päänavaus Kiinassa. Nämä sopimukset nostavat Technologiesin vuotuista lisenssitulovirtaa arviomme mukaan selvästi yli miljardiin euroon vuositasolla, millä on ollut tulosennusteita nostava vaikutus. Välimiesmenettelyssä oleva LG:n sopimus nostaa myös tulovirtoja, mutta sen ajoitus on epävarma.”

Konsensusennusteet Nokian Technologies-yksikön 2018 tulokselle nousivat vain noin 100 miljoonalla eurolla Apple-sopimuksen jälkeen, mutta Indere arvioi toisen kvartaalin raportin perusteella sopimuksella olevan nettona yli 300 miljoonaa euroa positiivinen tulosvaikutus Technologies-yksikölle lisenssitulojen kasvun ja oikeudenkäyntikulujen pienentymisen seurauksena.

Apple-sopimus tuo siten analyysitalon mukaan selvää nousupainetta konsensusennusteisiin.

Inderes pitää Nokian arvostusta maltillisena yhtiön tulosparannusten valossa.

”Tänä vuonna tuloskasvua tuo Technologiesin Apple-sopimus. Ensi vuonna odotamme verkkoyksikön tuovan vetoapua haastavan vuoden 2017 jälkeen. Tämän ja ensi vuoden EV/EBIT-kertoimet ovat 12x ja 10x, jotka ovat 4 % ja 17 % alle vertailuryhmän.”

Inderes toistaa Nokian lisää-suosituksen ja 6,20 euron tavoitehinnan. Toisen vuosineljänneksen osavuosikatsaus ei aiheuttanut näkemykseen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös