Rahastotietoa

BlackRockilta rahastomarkkinoille hajautettu raaka-aine-ETF

BlackRock lisää valikoimiinsa ETF-rahaston, joka sijoittaa hajautetusti eri raaka-ainemarkkinoille.

Rahasto sopii sijoittajien välineeksi hajauttamiseen aikoina, jolloin historiallisesti itsenäisten omaisuusluokkien väliset korrelaatiot ovat kasvamassa.

iShares Diversified Commodity Swap UCITS ETF (ICOM) sijoittaa 20 eri raaka-aineeseen viidellä sektorilla: energia, maatalous, teollisuusmetallit, jalometallit ja karjatalous. Rahasto seuraa Bloomberg Commodity USD Total Return -indeksiä, ja sen kulusuhde on 0,19 prosenttia.

”Hajauttaminen on entistä vaikeampaa, koska osakkeiden ja bondien välinen korrelaatio vahvistuu globaalisti. Tämä rahasto on suora vastaus sijoittajien toiveisiin parantaa sijoitussalkkujensa hajautusta erityisesti raaka-aineissa”, sanoo Fergus Slinger, BlackRock iSharesin EMEA-alueen myyntijohtaja.

Raaka-aineisiin sijoittavia pörssinoteerattuja indeksiosuusrahastoja löytyy pilvin pimein. Esimerkiksi ETF.com-sivustolta löytyy varsin laaja lista näitä indeksiosuusrahastoja. Osa rahastoista on vivutettuja tai käänteisiä ETF:ä.

Raaka-aineisiin sijoittaminen onnistuu myös sijoittamalla sellaisiin indeksiosuusrahastoihin, joiden varat on allokoitu raaka-ainesektorilla toimiviin yrityksiin. Katso lista näistä ETF:stä täältä.

Kommentoi
Ylös
>