Talouden trendit

EK: Lääkejakelu ja alkoholin vähittäismyynti avattava kilpailulle

Elinkeinoelämän keskusliitto kannattaa markkinoiden avaamista ja kilpailun tehostamista lääkejakelussa ja alkoholin vähittäismyynnissä.

Elinkeinoelämän keskusliitto kannattaa markkinoiden avaamista ja kilpailun tehostamista lääkejakelussa ja alkoholin vähittäismyynnissä. EK haluaa edistää hyötyjen aikaansaamista yhteiskunnalle avaamalla markkinoita kilpailulle.

”Maan hallituksen esitykset lääkejakelun ja alkoholilain kehittämisestä ovat oikeansuuntaisia askeleita. Työtä kilpailun tehostamiseksi on jatkettava määrätietoisesti myös seuraavalla vaalikaudella”, painottaa EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies.

Lääkejakelun osalta tavoitteena on kustannustehokas ja laadukas lääkejakelu, joka kattaa koko maan. Alkoholin vähittäismyynnin avaamisessa on otettava huomioon myös alkoholin liikakäytön haittavaikutukset.

Jatkokehittäminen lääkejakelun ja alkoholin vähittäismyynnin osalta tapahtuu EK:n jäsenliittojen toimesta.

Kesko ja Oriola kertoivat viime maaliskuussa aikovansa apteekkimarkkinoille.  Yhtiöt siis uskovat apteekkialan toimilupajärjestelmän murtumiseen. Yhtiöt kertoivat perustavansa yhteisyrityksen ja rakentavat uuden terveyden, kauneuden ja hyvinvoinnin tuotteisiin ja palveluihin keskittyvän maanlaajuisen kauppaketjun.

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös