Sijoitusideat

Näin hajautat salkkusi eri omaisuusluokkien kesken

Salkun hajauttaminen eri omaisuusluokkien kesken

– KAUPALLINEN YHTEISTYÖ –

Nykyisessä alhaisen korkotason tilanteessa perinteinen hajautus osakkeisiin ja korkosijoituksiin ei vaikuta houkuttelevalta. Osinkoa.fi tarjoaa korkosijoituksia korkeampaa tasaista tuottoa.

Elämme ainutlaatuisia aikoja. Kolmen kuukauden euribor ollut nollan alapuolella toukokuusta 2015 lähtien ja on tällä hetkellä -0,33 prosenttia.

Korot vaikuttavat sijoittajan saamiin tuottoihin ja niillä on merkitystä myös sijoitussalkun tasapainotukselle. Aloitetaan käymällä läpi mikä on korkokomponentin merkitys osakkeiden ja korkojen muodostamalle kokonaisuudelle.

Tasapainottaminen osakkeiden ja korkojen kesken

Vaikka osakkeet ovat historiallisesti olleet kaikista tuottavin omaisuusluokka, on salkussa hyvä olla myös korkokomponentti. Se kuinka suuri korkojen osuus tulisi olla, on henkilökohtainen ja riippuu sijoittajan iästä, riskinottohalukkuudesta ja taloudellisesta tilanteessa.

Lähdetään kuitenkin tarkastelemaan tasapainottamisen merkitystä esimerkin kautta, jossa osakkeet ja korot ovat yhtä suuressa painossa.

Koron merkitys salkun tuotolle. Lähtötilanne.

Oletetaan, että osakkeilla on ollut hyvä vuosi. Niiden arvostus on noussut ja sitä kautta niiden paino on noussut korkoja suuremmaksi. Kun salkku vuoden päästä tasapainotetaan, tulee sijoittaja myyneeksi kallistuneita osakkeita. Nämä varat siirretään korkoihin.

Salkun tasapainotus siirtää varoja kallistuneista osakkeista korkoihin.

Vastaavasti, kun osakkeilla on ollut huono vuosi, johtaa kerran vuodessa tapahtuva salkun tasapainotus siihen, että korkoihin siirretyillä varoilla ostetaan nyt alhaisen arvostuksen osakkeita.

Tasapainotus, kun osakkeet laskeneet. Nyt varoja siirretään koroista osakkeisiin.

Kerran vuodessa tapahtuva salkun tasapainotus osakkeiden ja korkojen kesken synnyttää tällä tavalla automatiikan, jonka kautta sijoittaja tulee myyneeksi kalliita osakkeita ja ostaneeksi halpoja osakkeita.

Negatiiviset korot muuttavat asetelmaa

Normaalitilanteessa korot ovat positiiviset ja tasolla, jolla ne tarjoavat sijoittajalle merkittävän kokoista, inflaatiota korkeampaa tuottoa. Nyt viitekorot ovat kuitenkin negatiiviset. Tilanne on haastava kahdesta syystä ja vaatii sijoittajalta konkreettisia toimenpiteitä.

Ensimmäinen syy on helposti nähtävissä. Alhainen korkotaso tarkoittaa alhaista korkotuottoa.

Toisena haasteena on, että kun korot ovat ennätyksellisen alhaalla, on riskinä, että korot voivat nousta. Yhdysvalloissa koronnostot on jo aloitettu, ja Euroopassakin on tällä hetkellä todennäköisintä, että seuraava pidempiaikainen korkojen liike suuntautuu nimenomaan ylöspäin.

Korkojen nousun ajattelisi olevan sijoittajan kannalta hyvä asia, koska se antaa mahdollisuuksia entistä korkeampaan korkotuottoon. Korkojen nousu on kuitenkin perinteiseen korkorahastoon sijoittavalle selkeä riski. Tämä riski johtuu joukkovelkakirjalainojen jälkimarkkinoista.

Kun korko nousee, saapuu markkinoille uusia saman riskitason joukkolainoja, mutta entistä paremmalla korolla. Tällöin vanhoja joukkolainoja kannattaa myydä pois ja sijoittaa myynnistä saadut rahat korkeampaa tuottoa tarjoaviin uusiin joukkovelkakirjalainoihin.

Myynnin seurauksena vanhojen joukkovelkakirjalainojen jälkimarkkina-arvo laskee ja perinteiseen korkorahastoon tehty sijoitus menettää arvoaan.

Osinkoa.fi tarjoaa uudenlaisen korkokomponentin

Miten voit siis sijoittajana ratkaista edellä mainitun ongelman? Korkokomponentin pitäminen olisi järkevää. Toisaalta pankkitililtä ei tuottoa saa ja perinteinen korkorahasto sisältää riskin nousevien korkojen mukanaan tuomasta arvonlaskusta.

Yksi mahdollisuus on sijoittaa osinkoa.fi-palveluun. Konkreettisesti sijoitus on mahdollista tehdä muutamassa minuutissa kotisohvalta käsin. Ensin tunnistaudut turvallisesti pankkitunnuksillasi, sitten rekisteröidyt palveluun ja teet haluamasi kokoisen sijoituksen nappia painamalla.

Se onkin sitten siinä ja sijoituksen saat lunastettua takaisin silloin kun se sinulle sopii. Palvelu soveltuu siis hyvin osakkeiden ja korkojen väliseen tasapainotukseen. Saamasi tuotto ilmoitetaan suoraan verottajalle, ja se löytyy esitäytetystä veroilmoituksestasi. Pääset siis helpolla myös veroilmoitustasi valmistellessa.

Kyseessä on täysin kuluton sijoitus, joten mistään korkeista merkintäpalkkoista ei tarvitse kantaa huolta. Lisäksi sinun ei tarvitse maksaa listaamattomaan yritykseen sijoittaessa tulevaa varainsiirtoveroa, vaan Netford Capital maksaa varainsiirtoveron kokonaisuudessaan puolestasi.

Osinkotuottoa piste fi

Osinkoa.fi tarjoaa 7 prosentin tuoton yli kuuden kuukauden sijoitukselle. Näin korkeaan tuottoon ei perinteisellä pankkisijoituksella päästä ja sijoitus sisältää myös omat riskinsä, jotka on hyvä huomioida. Vaikka osinkoa.fi sisältää korkokomponentin piirteitä, on kyseessä teknisesti listaamattomaan yritykseen tehtävä osakesijoitus. Tämä tuo mukanaan seuraavat seuraamukset.

1) Sinulla ei ole pääomasuojaa etkä kuulu talletussuojarahaston piiriin. Mikäli yritys menisi konkurssiin, menettäisit rahasi kokonaan. Netford Capital on perustettu vuonna 2006, se on tehnyt positiivista tulosta useiden vuosien ajan ja sen omavaraisuusaste on yli 90 prosenttia. Lisää tietoa saat yrityksen osavuotiskatsauksista.

2) Et voi vaatia osinkoja oikeusteitse eikä sinulla ole muitakaan velkojan oikeuksia. Netford Capital on luvannut maksaa 7 prosentin osinkotuoton, mutta periaatteessa on mahdollista, että yritys joutuisi tilanteeseen, jossa se ei pystyisi maksamaan osinkoa. Pohjimmiltaan palvelun tuotto syntyy siitä, että kerätty raha käytetään vuonna 2006 perustettuun Ainalaina-kulutusluottopalvelun rahoitukseen, jonka asiakkaat käyttävät tilimuotoista luottoa ja maksavat lainaamastaan rahasta korkoa. Ainalaina on palvellut vuosien varrella yli 70.000 asiakasta.

3) Saamasi tuotto on veroteknisesti listaamattomasta yhtiöstä saatua osinkotuloa. Se on hyvä asia, sillä listaamattoman yrityksen osinko on 75 prosenttisesti verovapaata, kunhan osingon kokonaismäärä ei ylitä 150 000 euroa. Lisäksi Netford Capital tekee 7,5 % ennakonpidätyksen osingosta verottajan ohjeiden mukaisesti ja verotiedot löytyvät valmiiksi esitäytetystä veroilmoituksestasi.

1 kommentti

1 kommentti

  1. Jyke

    5.6.2018 at 00:01

    Voi myös olla pyramidi huijaus.

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös