Valuuttakurssit

Virtuaalivaluutta Bitcoin hurjassa nousukiidossa

Bitcoin virtuaalivaluutta kryptovaluutta valuuttakurssit

Maailman suosituin virtuaalivaluutta Bitcoinin arvo on ollut hurjassa nousukiidossa tänä vuonna.

Sunnuntaina virtuaalivaluutta noteerattiin jo yli 4000 dollariin ja sen kurssi on noussut tänä vuonna jo huikeat 280 prosenttia. Pelkästään elokuussa nousua on jo yli 40 prosenttia.

Kaiken kaikkiaan kryptovaluuttojen arvo on noussut jo yli 11 miljardia kahdessa päivässä, nousten 137 miljardiin, kertoo MarketWatch. Bitcoinin osuus on tästä 66 miljardia dollaria.

Nousukiidon syynä on Bitcoinin koodimuunnelma, joka vapauttaa tilaa lohkoista ja mahdollistaa useamman transaktion säilömisen kuhunkin lohkoon, kertoo TechCruch-sivusto. Muita mahdollisia syitä ovat kolikkoannit ja Bitcoinin saama jatkuva julkisuus.

MarketWatch sivusto puolestaan kertoo kurssirallin syyksi Bitcoinin jakaantumisen kahdeksi itsenäiseksi valuutaksi. Bitcoin loi uuden, itsenäisen ja halvemman Bitcoin Cash -valuutan. Uuden valuutan vakautta parantaa merkittävän bitcoin-pörssin Coinbasen alustava lupaus tukea myös sitä.

Myös Pohjois-Korean kriisillä saattaa olla vaikutusta Bitcoinin arvoon. MarketWatchin mukaan erityisesti aasialaiset sijoittajat turvautuivat Bitcoineihin turvasatamasijoituksena USA:n ja Pohjois-Korean kovenevien jännitteiden vuoksi.

Bitcoin on avoimeen lähdekoodiin pohjautuva kryptovaluutta, jonka loi Satoshi Nakamoto -nimimerkkiä käyttänyt henkilö tai taho vuonna 2008.

Toisin kuin viralliset valuutat (esimerkiksi euro), bitcoin-virtuaalivaluutat eivät ole minkään keskuspankin liikkeellelaskemia, vaan niiden olemassaolo perustuu Bitcoin-ohjelmaa ajavien tietokoneiden vertaisverkkoon ylläpitämään laskentatehoon Internetissä. Siksi sillä se ei Suomen Pankin ilmoituksen mukaan täytä virallisen rahan tai maksupalvelulain mukaisen maksuvälineen kriteerejä, vaan bitcoinin käyttö perustuu maksajan ja maksunsaajan väliseen sopimukseen. Bitcoinien arvo virallisiin valuuttoihin nähden määräytyy kysynnän ja tarjonnan perusteella.

Bitcoinin suurimpana etuna on maksamisen helppous. Sillä voi siirtää rahaa ihmiseltä toiselle missä päin maailmaa tahansa ja se onnistuu nopeasti ja täysin ilman rajoitteita. Koska se on globaali valuutta, voi sillä maksaa yhtälailla Suomessa kuin missä tahansa muuallakin. Lisäksi virturaalirahan käsittelykulut ovat myös pienemmät kuin useimmilla muilla maksutavoilla.

Bitcoinin lisäksi maailmalta löytyy iso liuta muitakin kryptovaluuttoja, joiden markkinanoteeraukset löytyvät esimerkiksi Coinmarketcap-sivustolta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös