Osakeanalyysit

Liikevoittonsa tuplannut CapMan tarjoaa vahvaa osinkotuottoa

Pääomasijoituskonserni CapMan tarjosi hurjan tulosyllätyksen toisella kvartaalilla. Analyysitalo Inderes nosti CapManin osinkoennustetta.

Pääomasijoituskonserni CapMan tarjosi hurjan tulosyllätyksen toisella kvartaalilla. Analyysitalo Inderes nosti CapManin osinkoennustetta.

Capmanin liikevoitto nousi vuoden toisella kvartaalilla 7,3 miljoonaan euroon vertailukauden 3,4 miljoonasta eurosta. Yhtiön osakekohtainen tulos nousi vuoden takaisesta 0,024 eurosta nyt 0,04 euroon. Myös yhtiön liikevaihto vahvistui 9,1 miljoonaan euroon, kun vuosi sitten liikevaihtoa kertyi 7,9 miljoonaa euroa.

Tulos oli selvästi ennusteita kovempi. Factset-tietokannan mukaan Capmanilta odotettiin keskimäärin 9,3 miljoonan euron liikevaihtoa ja 5,8 miljoonan euron liikevoittoa. Liikevoitto oli siis yli 25 prosenttia odotettua kovempi.

CapManin toisen kvartaalin oli odotuksia parempi erittäin vahvojen sijoitustuottojen ansiosta, arvioi Inderes aamukatsauksessaan.

Kovien tuloslukujen lisäksi myös CapManin strategia etenee.

”Vahvojen numeroiden lisäksi raportin tärkein anti oli yhtiön kommentit strategian etenemisestä. Yhtiö lanseerasi uuden 80 MEUR:n kasvurahaston ja kertoi saavansa 350 MEUR:n Nordic Real Estate 2 -rahaston varainhankinnan päätökseen Q3:n aikana. Kommenttien perusteella yhtiöllä on myös uusia kiinteistötuotteita työnalla ja uuden Infra-segmentin ensimmäisen tuotelanseerauksen pitäisi tapahtua seuraavan 12kk aikana”, Inderes toteaa.

Kokonaisuutena yhtiön uudet kasvuhankkeet parantavat analyysitalon mukaan selvästi näkyvyyttä yhtiön lähivuosien tuloskehityksen suuntaan. Inderes on entistä luottavaisempia, että yhtiö tulee kääntymään takaisin kasvuun 2018 aikana.

Koska kuluriveillä ei toisella kvartaalilla nähty yllätyksiä ja kulutason pysyessä nykyisellään, pitäisi liikevaihdon kasvun heijastua tehokkaasti myös viivan alle, Inderes ennustaa. Liikevaihdon kasvun myötä myös yhtiön hallinnointiliiketoiminnan kannattavuuden pitäisi parantua selvästi ja tämä parantaa yhtiön ennustettavuutta sekä tukee hyväksyttävää arvostusta.

CapMan on Norvestia-hankinnan jälkeen yhä selvemmin sijoitusyhtiö. Siksi sitä tulee arvottaa ennen kaikkea taseen kautta, Inderes painottaa.

”Minimihintana pidämme omaa pääomaa (2017e: 0,94 euroa) ja hyväksyttävä preemio suhteessa tähän riippuu sijoitustuotoista sekä hallinnointiliiketoiminnan kannattavuudesta. Nykyennusteillamme odotamme CapManilta lähivuosina noin 15 %:n oman pääoman tuottoa ja nykyisellä 1,9x P/B-kertoimella tulostuotto on 7-8 % mitä pidämme neutraalina tasona. Osakkeen nousuvara nojaakin entistä selvemmin kasvustrategiassa onnistumiseen.

Capman on hyvä osingonmaksaja. Inderesin ennustaa ensi kevään osingon olevan 0,11 euroa (aikaisemmin 0,10 euroa) ja 2018 osalta 0,12 euroon (aikaisemmin 0,11 euroa). Ensin kevään osinkoennusteella laskettu osinkotuotto on nykyisellä kurssinoteerauksella peräti 6,4 prosenttia.

Inderes tarkisti CapManin tavoitehinnan 1,85 euroon aiemmasta 1,80 eurosta nousseiden osinkoennusteiden myötä. Suositus osakkeelle on lisää.

Korjaus: Otsikossa väitettiin virheellisesti, että CapMan olisi tuplannut liikevaihtonsa. Yhtiö tuplasi liikevoittonsa, ei liikevaihtonsa. Virhe korjattu 13.8.

1 kommentti

1 kommentti

  1. Jussi Minkonen

    19.10.2017 at 14:39

    Jos tuntuu siltä, että nyt olisi oikea aika ostaa Bitcoineja, Ethereumia tai Litecoineja, niin hyvään alkuun pääsee vaikka Coinbasessa. Maksut onnistuvat suomalaisilla pankkikorteilla ja siirrot molemmin puolin ovat aika helppoja. Tällä referral-linkillä saa 10$ tai reilun 8 euron aloitusbonuksen, jos kiinnostaa: https://www.coinbase.com/join/5971fba831abfb00c6e5cb25

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös