Kasvuosakkeet

Jim Cramer: ”Facebook ja Alphabet uskomattoman halpoja”

Suositun ”Mad Money” -ohjelman vetäjä näkee teknologiaosakkeissa oston paikan.

Sekä Alphabet, että Facebook ovat ”niiden pitkän ajan kasvunäkymät huomioiden” uskomattoman halpoja kertoo ”Mad Money” -nimisen televisio-ohjelman vetäjä, entinen hedge-rahastonhoitaja ja best seller -kirjailija Jim Cramer.

Cramerin mukaan Facebook on uskomattoman halpa vuoden 2018 numeroilla tarkasteltuna. Alphabet on Cramerin mukaan vieläkin halvempi. Cramer ostaisi Alphabetin osaketta näillä hinnoilla. Facebookia Cramer ostaisi, mikäli osake tippuisi viidestä kahdeksaan prosenttia nykykurssia alemmaksi.

Cramerin mukaan Facebook on siitä ainutlaatuinen osake, että 2 miljardia ihmistä tekee ilmaiseksi töitä yrityksen eteen. Facebookin osavuotistulosta Cramer kuvailee puhtaaksi loistosuoritukseksi. Facebookilla on Cramerin mukaan enemmän kysyntää, kuin mihin he pystyvät vastaamaan. Facebookin toimitusjohtajan Marc Zuckerbergin mukaan ”meidän pitäisi rahastaa Messengeriä nopeammin”. Tämä on Cramerin mukaan hyvä merkki.

 

Kaikki eivät ole Cramerin kanssa samaa mieltä

Kauppalehti kirjoittaa, että kun entistä harvempi yhtiö pystyy vahvaan kasvuun, voivat sijoittajat ovat valmiita maksamaan miltei mitä vain monopoliaseman saavuttaneen yhtiön osakkeista. Kasvun ollessa harvaa voi  muutamien kasvuosakkeiden suosio kasvaa suhteettoman suureksi. Kauppalehti viittaa Helsinki Capital Partnersin salkunhoitaja Pasi Havian näkemykseen kasvuosakkeiden selkeästä yliarvostuksesta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös