Osakesäästäjien aamupala

Finanssisektorin yhtiöt kuluvan viikon voittajia Yellenin ja Trumpin ansiosta

Finanssisektorin osakkeet ovat saaneet viime päivinä myötätuulta alleen koronnostojen todennäköisyyden jälleen kasvettua Yhdysvalloissa. Myös Trumpin paljon odotettu suunnitelma verojen keventämisestä tukee finanssisektoria.

Euroopassa käytiin keskiviikkona osakekauppaa nousevin kurssein, kun keskeisistä indekseistä Stoxx Europe 600 kohosi 0,42 % ja Euro Stoxx 50 päätyi 0,53 % plussalle. Vahvassa vedossa olivat erityisesti pankit (+2,0 %), jotka kallistuivat USA:n koronnosto-odotuksien myötä. Odotuksien nousun taustalla oli Fedin Janet Yellenin tiistainen puhe, jossa hän kertoi olevan harkitsematonta, mikäli korkoja ei nosteta vain alle inflaatiotavoitteen olevan kuluttajahintojen kehityksen vuoksi.

Presidentti Trump esitteli keskiviikkona paljon puhutun suunnitelmansa verojen keventämisestä. Yhteisöveroa on tarkoitus alentaa nykyisestä 35 prosentista 20 prosenttiin. Myös henkilökohtaisella puolella tulisi muutoksia verotukseen. Korkeasti tienaavien verotus kevenisi, mutta sitä vastoin alin mahdollinen veroprosentti kohoaisi hieman.

Terveystalon yleisöannin merkintäaika alkaa torstaina

Terveystalo kertoi keskiviikkona tarkempia tietoja yhtiön listautumisannista. Listautumisanti koostuu sekä osakeannista että osakemyynnistä. Yhtiö pyrkii keräämään osakeannilla noin 100 miljoonan euron bruttovarat. Yleisöannin perustiedot ovat alla.

  • Yleisöannin merkintäaika 28.9.2017-6.10.2017 (alustavien tietojen mukaan). Yleisöanti voidaan keskeyttää aikaisintaan 5.10.2017 klo 16.00.
  • Merkintähinta 9,76 euroa osakkeelta.
  • Yleisöannissa tarjotaan enintään 4 000 000 osaketta yksityishenkilöille ja yhteisöille Suomessa.

Terveystalon listautumisannin markkina-arvoksi muodostuu noin 1250 miljoonaa euroa olettaen, että listautusmisannissa tarjotaan ja merkitään enimmäismäärä uusia osakkeita. Terveystalo teki vuonna 2016 yhteensä 30,3 miljoonan euron tuloksen, joten listautumisannin markkina-arvon mukaan yhtiön P/E-luku (toteutuneella vuoden 2106 tuloksella) on noin 41,3.

Terveystalon korkeata tulospohjaista arvostusta selittää muun muassa yhtiön kasvupanostukset, jotka ovat sisältäneet paljon investointeja. Lisäksi terveydenhoitoalan defensiivisyyden ja toimialan hyvien kasvunäkymien ansiosta alan yhtiöt hinnoitellaan keskimääräistä korkeammilla kertoimilla.

Terveystalon liikevaihto onkin kasvanut viime vuosina varsin vahvasti, mikä on alkanut näkymään myös parantuvana tuloksena. Vuoden 2017 ensimmäisen puolen vuoden aikana yhtiö teki jo 21,8 miljoonan euron oikaistun liikevoiton.

Terveystalon taloudellisiin tavoitteisiin kuuluvat muun muassa 6-8 prosentin vuotuisen liikevaihdon kasvu pitkällä aikavälillä sekä 12-13 prosentin oikaistu liikevoittomarginaali keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä. Lisäksi pääomarakenteen osalta Terveystalon tavoite on nettovelan ja oikaistun käyttökatteen maksimissaan kolminkertainen suhde. Osinkoa Terveystalon tavoite on maksaa vähintään 30 % tilikauden voitosta.

 

Osakesäästäjät on valtakunnallinen sijoittajien yhteisö, joka auttaa jäseniään ja yhteiskuntaa vaurastumaan järkevän taloudenpidon ja tuottavan säästämisen avulla.

Yhteisö tarjoaa sijoittajille lisäarvoa riippumattoman ja arvokkaan tiedon, sijoitusosaamisen ja rahanarvoisten etujen muodossa sekä toimii linkkinä sijoittajien ja sijoituskohteiden välillä. Yhteisön jäseneksi voit liittyä tästä.

https://www.osakeliitto.fi/jasenyys/liity-jaseneksi/

 

Kommentoi
Ylös
>