Arvo-osakkeet

SEB nousi Nordean mallisalkkuun

SEB pankkisektori osakekurssi osakkeet sijoittaminen

Viimeaikainen pohjoismaisen pankkisektorin pehmeys tarjoaa edellytykset lisätä pankkisektorin painoa osakesalkuissa, arvioi Nordea.

Ruotsalaispankki SEB tarjoaa pankkisektoria vahvempaa tuloskasvua, maltillisella arvostuksella. SEB on johtava pohjoismainen rahoituspalveluiden tarjoaja, jonka liiketoiminnan painopiste on yritysten ja instituutioiden pankkipalveluissa. Painottuminen yrityksiin on sijoittajan kannalta etu.

“Näemme vahvasti yrityspuolella toimivan SEB:n liiketoimien olevan kuluttajaliiketoimintaa paremmin suojassa uusilta toimijoilta yrityspuolen monimutkaisempien järjestelyjen johdosta”, Nordea toteaa aamukatsauksessaan.

Myös SEB:n kasvunäkymät ovat suotuista. Nordea ennustaa SEB:n ylittävän tuloksen konsensusennusteet 2 – 5 prosentilla. Näinollen tuloskasvu voisi olla peräti 7 – 9 prosenttia vuositasolla.

Nordean mukaan SEB:n pääomarakenne on vakaalla pohjalla ja tärkeimmät tunnusluvut ylittävät tulevan lainsäädännön vaatimukset. Pankilla on myös hyvät edellytykset kasvattaa osinkoa tuloskasvun myötä.

“Ennustamme ensi kevään yli 5 % osinkotuoton tuovan oman tukensa osakekurssiin.”

Osakkeen arvostustaso on kasvunäkymiin nähden alhainen. Nordean ensivuoden tulosennusteella laskettu P/E-kerroin on 11,9x ja P/BV-kerroin 1,5x.

Pankkisektori on muutoinkin Nordean suosiossa, sillä sen mallisalkussa on ennestään Danske Bank. Tanskalaispankin kokonaisvoittosuhde ja arvostus ovat houkuttelevalla tasolla. Salkun finanssisektoria täydentävät norjalainen korkoherkkä ja osingonkasvuun tähtäävä Storebrand sekä ruotsalainen luotonhallintopalveluita tarjoava Intrum Justitia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös