Arvo-osakkeet

SEB nousi Nordean mallisalkkuun

Viimeaikainen pohjoismaisen pankkisektorin pehmeys tarjoaa edellytykset lisätä pankkisektorin painoa osakesalkuissa, arvioi Nordea.

Viimeaikainen pohjoismaisen pankkisektorin pehmeys tarjoaa edellytykset lisätä pankkisektorin painoa osakesalkuissa, arvioi Nordea.

Ruotsalaispankki SEB tarjoaa pankkisektoria vahvempaa tuloskasvua, maltillisella arvostuksella. SEB on johtava pohjoismainen rahoituspalveluiden tarjoaja, jonka liiketoiminnan painopiste on yritysten ja instituutioiden pankkipalveluissa. Painottuminen yrityksiin on sijoittajan kannalta etu.

”Näemme vahvasti yrityspuolella toimivan SEB:n liiketoimien olevan kuluttajaliiketoimintaa paremmin suojassa uusilta toimijoilta yrityspuolen monimutkaisempien järjestelyjen johdosta”, Nordea toteaa aamukatsauksessaan.

Myös SEB:n kasvunäkymät ovat suotuista. Nordea ennustaa SEB:n ylittävän tuloksen konsensusennusteet 2 – 5 prosentilla. Näinollen tuloskasvu voisi olla peräti 7 – 9 prosenttia vuositasolla.

Nordean mukaan SEB:n pääomarakenne on vakaalla pohjalla ja tärkeimmät tunnusluvut ylittävät tulevan lainsäädännön vaatimukset. Pankilla on myös hyvät edellytykset kasvattaa osinkoa tuloskasvun myötä.

”Ennustamme ensi kevään yli 5 % osinkotuoton tuovan oman tukensa osakekurssiin.”

Osakkeen arvostustaso on kasvunäkymiin nähden alhainen. Nordean ensivuoden tulosennusteella laskettu P/E-kerroin on 11,9x ja P/BV-kerroin 1,5x.

Pankkisektori on muutoinkin Nordean suosiossa, sillä sen mallisalkussa on ennestään Danske Bank. Tanskalaispankin kokonaisvoittosuhde ja arvostus ovat houkuttelevalla tasolla. Salkun finanssisektoria täydentävät norjalainen korkoherkkä ja osingonkasvuun tähtäävä Storebrand sekä ruotsalainen luotonhallintopalveluita tarjoava Intrum Justitia.

Kommentoi
Ylös
>