Osakeanalyysit

Nokia vahvoissa asemissa seuraavan sukupolven 5G-verkoissa

Nokia osakekurssi osakkeet pörssi

Nokialla on hyvät mahdollisuudet kasvattaa kannattavuuttaan ja markkinaosuuttaan, arvioi Handelsbanken.

Piensolut ovat keskeinen osa kehitteillä olevissa seuraavan sukupolven 5G-verkoissa, arvioi Handelsbanken aamukatsauksessaan. Siksi pankki uskoo Nokian vahvan aseman piensoluratkaisuissa kantavan hedelmää tulevina vuosina.

Piensolutekniikalla verkkoyhteys tuodaan lähemmäksi käyttäjiä pienillä, helposti asennettavilla tukiasemilla, jotka tuottavat rajatulle alueelle hyvän verkkopeiton isompien tukiasemien tuottaman yleispeiton lisäksi. Nokia ja Sonera testasivat piensolutekniikkaa käytännössä Helsingin Flow-festivaalissa elokuussa.

Piensoluratkaisut tulevat olemaan olennainen osa tulevaisuuden 5G-verkkoja.

Pieniä edullisia tukiasemia voidaan asentaa esimerkiksi liikennevälineisiin ja liiketiloihin, jolloin matkapuhelinverkkojen peittoalue paranee. Piensolutukiasemat tarjoavat moninkertaisesti verkkokapasiteettia perinteisiin siirrettäviin tukiasemiin verrattuna, ja pienen kokonsa vuoksi niitä voidaan kiinnittää esimerkiksi liikennevälineisiin.

Kasvuajureita löytyy Handelsbankenin mukaan muitakin.

“Kun tähän yhtälöön lisätään uudet IP-verkot ja optiset tuotteet sekä digitaaliset terveys- ja yrityspalvelut, uskomme Nokian pitävän hallussaan kilpailijoita paremmat kasvumahdollisuudet ensi vuodesta eteenpäin.”

Handelsbankenin mukaan Nokia on myös ylipääomitettu. Yhtiön nettovelka suhteessa pääomaan on -15 prosenttia. Tämä voi mahdollistaa 0,22 euron lisäosingon markkinoiden ennustaman 0,18 euron osingon päälle, pankki uskoo.

Huawein lisäksi Nokia on ainoa myyjä, jolla on end-to-end -ratkaisu operaattoreille. “Tämän todellinen arvo on vielä epäselvä, mutta sen pitäisi alkaa materialisoitua tulevina vuosina”, Handelsbanken ennustaa.

Markkinaolojen vuoksi Handelsbanken laski hieman Nokian tavoitehintaa 6,0 euroon aiemmasta 6,2 eurosta. Suositus on edelleen lisää.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös