Osakesäästäjien aamupala

Punnan vahvistuminen rokottaa brittiosakkeita, iPhone X-malliston myynnin aloitus pettymys

Tiistaina ja keskiviikkoaamuna markkinoiden puheenaiheina ovat olleet punnan vahvistuminen eilisen odotettua nopeamman Iso-Britannian inflaation kiihtymisen myötä. Lisäksi Applen uusien iPhone-mallien julkistustilaisuus keräsi paljon huomiota. 

Osakeindeksifutuurien perusteella keskiviikosta on tulossa Eurooppaan ja USA:han varsin rauhallinen kaupankäyntipäivä volatiliteetin suhteen. Englannin punta on eilisen inflaatioraportin jälkeen jatkanut vahvistumistaan suhteessa dollariin (aamulla £1=$1,33), mikä indikoi laskupäivää Lontoon pörssissä. Iso-Britannian kuluttajahinnat nousivat elokuussa 2,9 % vuositasolla ennusteen oltua 2,8 %.

Suomessa huomio kiinnittyi tiistaina YIT:n ja Lemminkäisen ylimääräisiin yhtiökokouksiin. YIT:n ja Lemminkäisen ylimääräiset yhtiökokoukset hyväksyivät kumpikin Lemminkäisen sulautumisen YIT:hen. Absorptiosulautumisen on määrä tapahtua siten, että kaikki Lemminkäisen varat ja velat siirtyvät selvitysmenettelyttä YIT:lle, ja Lemminkäinen purkautuu. Sulautuminen on tarkoitus toteuttaa joko 1.11.2017 tai 1.1.2018.

Yhdysvalloissa tiistaina nousupäivä, Applen uudet puhelinmallit keräsivät sijoittajien katseet

Wall Street sulkeutui tiistaina jälleen uuteen ennätykseen, S&P 500 +0,34 %.

Apple esitteli tiistaina uuden puhelinmallistonsa, johon kuuluvat mallit iPhone 8, iPhone 8 Plus ja iPhone X. IPhone 8 -malleissa on uudenlainen näyttö ja ne ovat kokonaan lasia sekä etu- että takapuolelta. Puhelinten kameroita on myös paranneltu aiempiin malleihin verrattuna. Lisäksi Apple julkisti iPhone X -mallin (lähtöhinta 999 dollaria), jonka myynti alkaa marraskuun aikana. IPhone X-mallissa on muun muassa kasvotunnistus, mikä korvaa perinteisen home-näppäimen sekä mallissa on iPhone 8 mallia suurempi näyttö.

Sijoittajat pettyivät tiistaina siihen, että iPhone X:stä ei tule vielä liikevaihtoa Applen kuluvalle kirjanpitokaudelle, mikä päättyy syyskuun lopussa. Applen osake päätyi tiistaina lähelle maanantain tasoa yleisesti ottaen varsin odotettujen julkistusten myötä. Yhtiön osake on kallistunut jo lähes 40 % kuluvana vuonna, kun sijoittajat ovat odottaneet uuden malliston tuovan myötätuulta yhtiön myyntilukuihin viime vuoden pienen notkahduksen jälkeen. IPhone-mallisto on tuonut viime vuosina peräti kaksikolmasosaa Applen liikevaihdosta.

 

Kommentoi
Ylös
>