Osakesäästäjien aamupala

Euron heikentyminen tuki osakemarkkinaa perjantaina, YIT:n kehitys jatkui vahvana

Euroopassa käytiin perjantaina osakekauppaa nousevin kurssein, Stoxx Europe 600 +0,55 %.

Yksittäisistä sektoreista autoalan yhtiöt (+1,4 %) olivat vahvassa nosteessa. Euron heikentyminen suhteessa dollariin tuki erityisesti syklisiä vientialan yhtiöitä perjantaina. Yhdellä eurolla saa maanantaiaamuna noin 1,16 dollaria. Syyskuussa euro kävi jopa yli 1,20 dollarin.

Wall Street päätyi perjantaina selvästi plussalle, S&P 500 +0,81 %. Sektoreista teknologia kallistui peräti 2,7 %. Teknologiajäteistä Alphabet, Amazon ja Microsoft kallistuivat vahvojen tulosraporttien myötä.

YIT:n oikaistu liikevoitto selvässä kasvussa vertailukaudesta, Venäjällä edelleen haasteita

Rakennusyhtiö YIT kertoi perjantaina vuoden kolmannen kvartaalin kehityksestä. Yhtiön liikevaihto (luvut toimialaraportointi, POC) laski heinä-syyskuussa vertailukauden 443,8 miljoonasta eurosta 417,3 miljoonaan. YIT:n oikaistu liikevoitto (toimialaraportointi, POC) sitä vastoin kasvoi 19,0 miljoonasta eurosta 24,2 miljoonaan. Yhtiö piti osavuosikatsauksen yhteydessä taloudellisen ohjeistuksensa ennallaan. YIT arvioi (toimialaraportointi, POC) sen liikevaihdon kasvavan tänä vuonna 5-12 % ja oikaistun liikevoiton olevan 105-115 miljoonaa euroa.

YIT:n toimitusjohtaja Kari Kauniskankaan mukaan yhtiön myönteinen alkuvuoden kehitys jatkui vuoden kolmannella kvartaalilla. Yhtiön tulos koheni ja kannattavuus vahvistui vertailukaudesta heinä-syyskuun aikana. Liikevaihto laski kolmannella kvartaalilla vuodentakaisesta, mutta kasvoi vuoden ensimmäisen yhdeksän kuukauden aikana. Myös tilauskanta pysyi hyvällä kesäkuun lopun tasolla 2527,5 miljoonaa euroa (6/2017: 2565,7 miljoonaa euroa).

YIT:n liiketoimintasegmenteistä Asuminen Suomi ja CEE:n liikevaihto ja oikaistu liikevoitto kehittyivät erityisen vahvasti. Asuminen Venäjä-liiketoimintasegmentin liikevaihto ja liikevoitto sitä vastoin laskivat edelleen viime vuodesta, tosin asuntomyynnissä on havaittavissa nousua alkuvuodesta erityisesti Moskovan alueella. Toimitilat ja infra-segmentin suuret hankkeet etenivät katsauskaudella suunnitellusti, jonka lisäksi YIT kirjasi useita uusia hankkeita tilauskantaan.

YIT on Osakesäästäjien yhteistyökumppani.

Osakesäästäjät on valtakunnallinen sijoittajien yhteisö, joka auttaa jäseniään ja yhteiskuntaa vaurastumaan järkevän taloudenpidon ja tuottavan säästämisen avulla.

Yhteisö tarjoaa sijoittajille lisäarvoa riippumattoman ja arvokkaan tiedon, sijoitusosaamisen ja rahanarvoisten etujen muodossa sekä toimii linkkinä sijoittajien ja sijoituskohteiden välillä. Yhteisön jäseneksi voit liittyä tästä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös