Yritysuutiset

Metso sai poikkeuksellisen suuren tilauksen – ”harvinaista herkkua”

Metso kertoi eilen saaneensa merkittävän tilauksen Venäjältä kahden kokonaisen jauhatuslinjan toimituksesta mineraalienkäsittelylaitokseen.

Metso sijoittaminen osakkeet

Kuva: Metso Corporation

Metso kertoi eilen saaneensa merkittävän tilauksen Venäjältä kahden kokonaisen jauhatuslinjan toimituksesta mineraalienkäsittelylaitokseen.

Ensimmäinen jauhatuslinja toimitetaan vuoden 2018 lopussa ja toinen vuoden 2020 vaiheilla. Laitoksen arvioitu tuotantokapasiteetti on 28 miljoonaa tonnia kuparimalmia vuodessa uusien linjojen käyttöönoton jälkeen.

Tilaus on kirjattu Metson vuoden 2017 kolmannen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

Inderesin mukaan tilauksen arvioitu koko on noin 100 miljoonaa euroa. Tilaus on Metsolle poikkeuksellisen suuri.

”Tämän kokoluokan tilauksia Metso julkistaa vain pari kappaletta vuodessa eli kyse on harvinaisesta herkusta”, Inderes toteaa aamukatsauksessaan.

Isoille tilauksille tyypillisesti tämäkin lienee katteeltaan alempi kuin koko Minerals-divisioona keskimäärin, Inderes arvioi. Keskiarvoa alemmasta katetasostaan huolimatta on tilaus tietenkin positiivinen uutinen Metsolle.

Metson osake on kuitenkin vuoden 2018 kertoimilla silti melko haastavasti hinnoiteltu, Inderes arvioi. Analyysitalon tulosennusteilla laskettu ensi vuoden P/E-kerroin on 21x ja EV/Ebitda on 12x. Arvostuskertoimet ovat kilpailijoiden kertoimien mediaanin yläpuolella.

Inderesin suositus Metson osakkeelle on edelleen vähennä ja tavoitehinta on 28 euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös