Osakeanalyysit

Nordea: Tässä osakkeessa ”mittava nousupotentiaali”

Norjalaisen BW Offshoren osakkeessa on yli 50 prosentin nousuvara, arvioi Nordea.

BW Offshore laiva öljyala talous

Lähde: BW Offshore Ltd.

Norjalaisen BW Offshoren osakkeessa on yli 50 prosentin nousuvara, arvioi Nordea.

BW Offshore on öljyalaa palveleva yritys ja se löytyy Nordean pohjoismaisten osakkeiden mallisalkusta. Yhtiö valmistaa niin sanottuja FPSO-tuotantoaluksia, jotka ovat öljyn- ja kaasuntuotantoon rakennettuja tuotantoaluksia (engl. floating production, storage and offload unit). Alukset kykenevät tuottamaan, varastoimaan ja purkamaan nesteytettyä kaasua, öljyä ja öljyjalosteita.

Yhtiö kertoi tällä viikolla yhden sopimuksen 4 vuoden pidennyksestä. Sopimus nostaa yhtiön käyttökatetta seuraaville vuosille noin kolme prosenttia, Nordea arvioi aamukatsauksessaan. Lisäksi BW Offshore kertoi joitakin viikkoja sitten odottavansa useampia sopimuksen pidennyksiä, jos öljyn hinta pysyttelee nykyisillä riittävän hyvillä tasoilla.

Brent-laadun hinta on ollut nousutrendissä kesäkuusta lähtien.

öljy Brent laatu raaka-aineet sijoittaminen talous

Nordea odottaa yhtiöltä lisäksi useita muitakin myönteisiä uutisia lähiaikoina.

”Uusin tuotantoalus Catcher on aikataulussa ja on saapunut määränpäähänsä. Odotamme aluksen olevan täydessä tuotantovalmiudessa tämän vuoden lopulla, minkä myötä yhtiön tuloksen odotetaan kasvavan yli kolmanneksella vuonna 2018. Odotamme myös BW:n viimeistelevän strategisen yhteistyösopimuksen kiinalaisen suurpankki ICBC kanssa tulevina viikkoina. Sopimuksen myötä ICBC rahoittaa BW Offshoren tulevia FPSO-projekteja ja ostaa osuuden Catcher-projektista. Catcher-aluksen kirja-arvo on tällä hetkellä 400 miljoonaa dollaria, mutta nykyisellä markkina-arvolla alus arvostetaan laskelmiemme mukaan 155 miljoonaan dollariin”, Nordea summaa.

Ensi vuoden loppua kohden odotuksissa on uusi tulosloikka, Nordea uskoo.

Tuolloin BW:n hiljattain ostettu öljykenttä aloittaa tuotannon. BW Offshore ei perinteisesti omista öljykenttiä, mutta noin vuosi sitten yhtiö osti osuuden öljykentästä Gabonin lähettyviltä.

Nordean mukaan sopimus on houkutteleva esimerkiksi siitä syystä, että BW pystyy käyttämään ilman sopimusta olevaa alustaan tuotannon tukena, jolloin investoinnit jäävät varsin pieniksi. Gabonin Dassaun projektin arvo on Nordean laskelmien mukaan noin viisi Norjan kruunua osakkeelta, ja pankki tästä lisää uutisia vielä loppuvuoden aikana.

Päivitetyssä yhtiöanalyysissa Nordea nosti BW Offshoren tavoitehintaa 35 kruunusta 40 kruunuun, mikä nykykurssilla tarkoittaisi yli 53 prosentin nousuvaraa osakkeessa.

BW Offshore osakekurssi osakkeet norjalainen yhtio

Kommentoi
Ylös
>