Osakesäästäjien aamupala

Euron vahvistuminen ja vaihtelevat tulosraportit painoivat osakkeita viime viikolla

Euroopan osakemarkkinat sulkeutuivat perjantaina miinukselle, Stoxx Europe 600 -0,35 %. Indeksi laski viime viikolla yhteensä 1,8 %, mikä oli suurin lasku viikkotasolla sitten elokuun. Heikon kehityksen taustalla oli erityisesti vaihtelevat yhtiöiden tulosraportit verrattuna odotuksiin sekä vahvistunut euro suhteessa dollariin.

Perjantaina saatiin yhtiökohtaisia uutisia muun muassa ArcelorMittalilta ja Richemontilta. Teräsjätti ArcelorMittal kallistui 3,37 %, kun yhtiön kolmannen kvartaalin nettotulos ylitti odotukset ja lähes kaksinkertaistui 1,21 miljardiin dollariin. Sveitsiläinen luksusbränditalo Richemont sitä vastoin halpeni 3,82 %, kun yhtiö arvioi sen näkymien olevan jatkossa kasvun suhteen heikommat. Richemont kertoi perjantaina sen kuuden kuukauden nettotuloksen kasvaneen vertailukauden 540 miljoonasta eurosta 974 miljoonaan.

Michiganin Yliopiston kulutajasentimentti jäi odotuksista

Wall Street sulkeutui perjantaina loivasti miinukselle, S&P 500 -0,09 %. Yksittäisistä sektoreista päivittäistavarat kallistuivat noin prosentin.

Michiganin Yliopiston raportoima kuluttajasentimentti jäi marraskuun ennakkotilaston osalta tasolle 97,8, ennusteen oltua 100,7.

Tiistaina tulossa useita makrotilastoja

Aasiassa on käyty maanantaina osakekauppaa vaihtelevissa tunnelmissa. Japanissa Nikkei 225 on laskenut noin 1,3 %. Hong Kongin Hang Seng-indeksi on sitä vastoin aamulla Suomen aikaa kohonnut noin 0,4 %.

Tiistaista on tulossa varsin vilkas päivä makrotilastojen osalta. Kiinasta saadaan yöllä lukuja teollisuustuotannosta ja vähittäismyynnistä. Lisäksi päivän aikana on tulossa useiden eurooppalaisten maiden BKT-lukemia.

 

Osakesäästäjät on valtakunnallinen sijoittajien yhteisö, joka auttaa jäseniään ja yhteiskuntaa vaurastumaan järkevän taloudenpidon ja tuottavan säästämisen avulla.

Yhteisö tarjoaa sijoittajille lisäarvoa riippumattoman ja arvokkaan tiedon, sijoitusosaamisen ja rahanarvoisten etujen muodossa sekä toimii linkkinä sijoittajien ja sijoituskohteiden välillä. Yhteisön jäseneksi voit liittyä tästä.

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös